Almanya’da çöpten yiyecek toplamaya müsaade çıkıyor

Haris

New member
Önce pandemi, akabinde da Rusya ile Ukrayna içinde çıkan savaş niçiniyle baş gösteren güç krizine bağlı ekonomik düşünce, Avrupa’da hayatın biroldukça alanını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Son olarak Almanya’da bir ceza yasasının değiştirilmesi gündeme geldi. Almanya’da çöpe atılan yiyeceklerin çöp kutusundan çıkarılması yasak.

Ülkede bilhassa süpermarketlerin hâlâ tüketilebilir durumda bulunmasına karşın son tüketim tarihi geçtiği için çöpe attığı besin mamüllerini çöpten alanların, bundan dolayı cezalandırılmaması talep edildi.

BAKANLAR HAREKETE GEÇTİ

Çöp konteynerlerinden yiyecek almanın hata olmaktan çıkarılması için birinci somut adım atıldı. Çöplerden yiyecek almayı kabahat olmaktan çıkarmak isteyen Tarım Bakanı Cem Özdemir ve Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, bu mevzuda yasal düzenleme yapmak için muahedeye vardı.

İki bakan, bir mektupla federal eyaletlerin adalet bakanlarını bu teşebbüs hakkında bilgilendirdi.

2 MİLYON ŞAHSA YARDIM

Adalet Bakanı Buschmann “İnsanlar atılan yiyecekleri mülke ziyan vermeden yahut müsaadesiz girmeden yanlarında konuta gdolayırlerse, bu biçimde öbür bir cezai kovuşturma açılması gerektiğini düşünmüyorum” diye konuştu.

Almanya’da hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon niçiniyle besin yardımı alanların sayısı iki kat artarak 2 milyona ulaşmıştı. Çöp kutularından yiyecek alanlar, yakalanması durumunda hala mahkeme huzurunda yargılanıyor.

Ancak artan hayat pahalılığı niçiniyle çöpten geçinenlerin sayısının artması, hükümeti harekete geçirdi. Almanya’da her yıl 11 milyon ton besin unsuru çöpe gidiyor

KAYNAK: SABAH