Armònia, yüksek performanslı ve sürdürülebilir mikro mimariyi sundu

acromial

New member
Yüksek performanslı ve sürdürülebilir mikro mimarinin yeni bir modeli. Yan ürün tarafından oluşturulan, yalnızca 15 m2'lik bir mikro mimari proje olan küçük ev Armònia 4 All (A4A), geçtiğimiz günlerde Roma Tor Vergata Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde açıldı. Üniversitenin DoT5-Lab srl'si. Por Fesr Lazio 2014-2020 fonlarıyla finanse edilen Pre-Seed Plus ihalesinin kazananı olan spin-off tarafından tasarlanan ve inşa edilen bu projenin tanıtımı için açık bir ev.

Armònia mikro mimarisi, 2019 yılında uluslararası alanda patenti alınmış olan ve In-Desis adı verilen kuru yapı sistemine göre oluşturulmuş yeni bir prototiptir. Yalnızca 15 m2'lik tek bir modül olan Armònia 4 All'da yaşam/uyku alanı, mini mutfak ve banyo için yeterli alan bulunmaktadır. A4A'nın amacı, turistik konaklama pazarında yeni bir prefabrik mikro mimari modelini tanıtmaktır. Nisan 2024'te, İnşaat Mühendisliği binasının dış alanında, Roma Tor Vergata Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı bir şantiye-okul sırasında inşa edilmiştir. Okul alanı Pomezia'nın Cefme Ctp'si ile işbirliği içinde yönetiliyordu.

Mimari ve Kentsel Kompozisyon profesörü ve Bina Mühendisliği – Mimarlık lisans dersinin koordinatörü ve ayrıca Dot5-Lab'ın başkanı ve kıdemli mimarı Antonella Falzetti, projenin üniversiteyle en bağlantılı yönlerini şöyle açıklıyor: “Armònia, Bilimsel araştırma, eğitim, teknoloji transferi ve iş dünyası arasındaki sinerji içinde beş yıllık bir bilgi ve uygulama yolunun sonucudur. Bu operasyonun özgünlüğünü oluşturan şey, akademik camia için, spin-off'umuz için ve bizim için ortak bir büyüme duygusudur. özellikle prototipin yapımında coşkuyla çalışan genç beyinler için; deney ve tekniğin ortak paydada buluştuğu bir koro etkinliğinde kendilerini bulmak.

DoT5-Lab'ın genel müdürü Giulia Pezzullo, mikro mimari projesinin iş tarafındaki kullanım özellikleri hakkında şunları söylüyor: “Armònia, turizmin hizmetinde inşaatta yenilik yapma, farklı bağlamlarda kaliteli konaklama mikro mimarisine sahip olma fırsatıdır. Kırsaldan en kentliye kadar, yaratıcılığı ve işlevselliği birleştirmemize olanak tanıyan patentli ve benzersiz bir yapı sistemimiz var. DoT5-Lab olarak, yenilikçi ve sürdürülebilir karakterini koruyan Armònia'nın farklı modellerini müşterilerimizle birlikte tasarlayıp özelleştirebiliyoruz. Armònia, nefes kesen manzaralarla entegre olmaya hazır ve piyasada bulunan bir çözümdür”.

Armònia minik evi, mimari modülü turistik konaklama kullanımıyla sınırlı bir süre boyunca kendi kendine yeterli hale getirmek için tasarlanmış sistemlere dahil edilmiştir; Aslında DoT5-Lab ekibinin hedefleri arasında, kentleşmemiş durumlarda veya turistik amaçlı geçici izin durumlarında bile mikro modüllerin yerleştirilmesini önerebilecek şekilde bağlantı gerektirmeyen sistemlerin tasarımı da vardı. Kolay montaj ve demontaj göz önüne alındığında aktivite. Sıhhi tesisat sistemi, hem banyo (duş ve lavabo) hem de mutfak (lavabo) için su depolarının doldurulması ve boşaltılmasının kullanılmasını içerir. Armònia çözümünü daha akıllı hale getirmek için kanalizasyon şebekesine bağlanmak gerekli değildir. Elektrik sistemi, tüm küçük evin ihtiyaçlarını karşılayacak büyüklükte, şebekeden bağımsız bir fotovoltaik sistem tarafından çalıştırılıyor. Ancak tesis sistemleri, belediye ağlarına bağlanma veya diğer sistem türlerini entegre etme isteklerini karşılayarak müşterilerin farklı ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir.

Armònia 4All, özel MobileHome sertifikasyon protokolü aracılığıyla CasaClima sertifikasını aldı. Prefabrik yapılara yönelik CasaClima MobileHome sertifikasyonu, kasa, kurulu sistemler ve elektrikli ekipmanlarla bağlantılı enerji verimliliği kriterlerinin doğrulanmasına ek olarak diğer çeşitli kalite kriterlerinin değerlendirilmesini de içerir. Minik ev, yüksek ısı yalıtım değerleri ve yaz sıcaklarından korunmasıyla enerji açısından son derece yüksek performanslıdır. Verimliliği ve inşaat kalitesini garanti etmek için temel olan hava sızdırmazlığı, CasaClima Partner Naturaliabau'nun desteğiyle oluşturuldu ve ardından özel bir test olan Üfleyici Kapı Testi ile doğrulandı. Ekolojik alanda kullanılan malzemelerin çevresel etkisi ve suyun etkisi ile ilgili gereklilikler. Konfor gerekliliklerinin bir parçası olarak, akustik ses yalıtım performansı hesaplamayla doğrulanırken, iç havanın kalitesini garanti etmek için düşük uçucu organik bileşik (VOC) emisyonuna sahip mobilya ve iç kaplama elemanları kullanıldı. Yönetim alanında ayrı atık toplama sistemlerinin entegrasyonu, tüketim ve yönetim maliyetlerinin izlenmesine ilişkin gereklilikler doğrulandı.