Bill Gates bile AI'nın biraz korkutucu olduğunu düşünüyor – Bilim Gazetesi

Mustafa

New member
Bill Gates “sert bir çocuk” olduğunu hatırlıyor.

“Bazı öğretmenler beni okulda öne çıkarmak istedi; Bazıları beni geride bırakmak istedi ”dedi. Geçmişte bugün büyüyorsa muhtemelen otizm spektrumunda teşhis edileceğini belirten teknoloji öncüsü. “IQ'umu aileme zor zamanlar vermek için kullandım.”

Bu öz değerlendirme Pazartesi günü, “Kaynak Kodu”, Gates'in beşinci kitabı ve ilk anı yayınlanmasını işaret eden bir kampüs etkinliği sırasında paylaşıldı. Yeni çalışma, 1975'te kurduğu yazılım devi Microsoft'un bebekliği aracılığıyla milyarder hayırsever Seattle çocukluğunu ve bilgisayar programlamasıyla erken başarıları çiziyor.

Bilim Kennedy Okulu Profesörü Arthur C. Brooks, Gates'in okuyucuların kitaptan ne almasını umduğunu sorarak konuşmayı açtı. 69 yaşındaki Gates, okuyucuların “merak ve yeni şeyler denemek – çocukların risk almasına izin vermek” hakkında yeni fikirlerle ortaya çıkacağını umduğunu söyledi.

Başarı odaklı annesi Mary ile “yoğun” bir ilişkiyi vurgulayarak ebeveynlerinin etkisine değindi. Ama sonunda, Gates onlara erken bir oğlunun cesur yeni kişisel bilgi işlem dünyasında denemelerine izin verdikleri için kredi verdi.

Gates, 2000 yılında Microsoft CEO'su ve 2014'te başkan olarak istifa etti. Bugün, düşük gelirli ailelerden seçkin öğrenciler için ABD'deki yıllık Gates Bursu da dahil olmak üzere sağlık, tarım, kalkınma ve eğitim alanında küresel girişimlerin yüksek profilli destekçisidir.

“Kaynak Kodu” onu üniversite yaşamının daha basit günlerine geri döndürüyor. Gates, Bilim'ın bilgisayar bilimi alanında lisans derecesi sunmadan 10 yıldan fazla bir süre önce 1973 sonbaharında kampüse indi.

Microsoft kurucu ortağı Bill Gates (solda), moderatör Arthur Brooks ile Sanders Tiyatrosu'nda konuşuyor.

O zamana kadar, California merkezli Intel tarafından 1971'de küçük resim 4004 mikroişlemcisinin çıkışıyla ortaya çıkan kişisel bilgisayarların ortaya çıkan dünyası için kod yazma deneyimi vardı.

Ancak Gates, mevcut Currier House sakinleriyle yakın zamanda yapılan bir ziyarette aktardığı için, bilgisayarla ilgili ders alma önerisini reddetti.

“Çok kolay,” diye hatırladı arkadaşlara.

Saf matematikçileri-“son kenardaki güzel zihinler” idolasyon şeklini hatırlatıyor ve akademik titizlik ve Matematik Whizzes-Turned-College Buddies andy-Setherman ve Jim '77 ile karşılaştığı ünlü matematik 55A ve 55b dizisini ele alıyor.

Kurs alçakgönüllülükten başka bir şey kanıtlamadı.

“Okul hayatımın çoğu için matematiği aklın en saf bölgesi olarak görmüştüm” diye yazıyor. “Bilim'ın daha büyük havuzunda, şimdi göründüğü kadar açık, doğuştan gelen yeteneklerime rağmen benden daha iyi insanlar olduğunu fark ettim. Ve ikisi en iyi arkadaştı. ”

“Bilim'ın daha büyük havuzunda, şimdi göründüğü kadar açık, doğuştan gelen yeteneklerime rağmen benden daha iyi insanlar olduğunu fark ettim. Ve ikisi en iyi arkadaştı. ”
Kendine güvenine birkaç darbeye rağmen, Gates'in mikrobilgisayar vaadine olan inancı, Bilim'da iki buçuk yıl boyunca asla tereddüt etmedi. Başından beri, o ve lise arkadaşı, geç Microsoft'un kurucu ortağı Paul Allen, bir şirketi kurma konusundaki manzaralarını tuttu.

“Donanım yapmak istedi; Yazılım yapmak istedim, ”diye hatırladı Gates Pazartesi.

Gates'in ikinci sınıfında bir dönüm noktası geldi. Allen, Boston'da o zamana kadar Honeywell'de düşük seviyeli bir programcı olarak çalışıyordu. Karlı bir öğleden sonra, tatil molasından hemen önce Allen, Currier House'da Braiterman ile paylaşılan oda kapılarına girdi. Allen, Bilim Meydanı T durağının yakınındaki şimdi kapalı şehir dışından haber kioskundan Dörtlü'ye doğru koşmuştu.

Allen'ın elinde, Altair 8800'ün dev bir fotoğrafı ile Popular Electronics'in Ocak 1975 sayısıydı.

Gates, “Bu dergiyi kapağında ilk kişisel bilgisayarla satın almıştı” diye hatırladı. “Bu soğuk bir Boston kışıydı ve 'Burada ölümüne donuyoruz ve devrim bizsiz oldu' dedi.”

Gates, Microsoft'u başlatmak için o yıl Bilim'dan ayrılacaktı ve beş yıl sonra şirket ilk PC için işletim sistemini yazmak için IBM ile bir sözleşme imzalayacaktı. Firma, Word, Excel ve PowerPoint dahil olmak üzere popüler uygulamalar geliştirmeye devam edecekti.

Öğrenciler soru sormak için yarışırken havada bir el denizi sallandı. Yinelenen bir tema, mevcut teknolojinin mevcut durumu ile ilgili endişeleri içeriyordu ve Gates, daha önceki bir dönemin tekno-optimizmi için bir nostalji notu çaldı.

“Microsoft Word gibi şeyler yaptığımızda kimse 'Oh, hayır! İnsanlar bunu kaçırma bildirimleri veya yanlış belgeler yazmak için kullanacaklar ”dedi. “Bunun çok iyi bir şey olacak bir üretkenlik aracı olduğunu anladılar.”

“Teknolojinin gençlerin yaşamlarını ne ölçüde ele geçirdiği konusunda endişeleriniz var mı?” Brooks üçünün babasına sordu.

Her şey fazladan alınabilir, Gates cevapladı, kitap çocuklarının bir zamanlar kütüphanelerde çok uzun süre kaldıkları söylendiğini belirtti. Sosyal ağ döneminde sadece en küçük kızının yaşlandığını ve 15 yaşına kadar bir akıllı telefona izin verilmediğine gönüllü olmaya devam etti.

“İnsanlar her zaman bunun garip olduğunu düşündü-bu şeylerin bir kısmına doğurmaya yardımcı olan adam, kızının aşırı kullanıcı olmasını engellemeye çalışıyordu” dedi.

Bir öğrenci, Gates'in yapay zekanın nereye gittiğine dair sıcak düğme konusu hakkındaki düşüncelerini istemek için durdu.

Gates, imza yüzdürme ile AI'nın “özgür zekasının” yakında tıp, öğretimde ve daha fazlasında eksiklikleri hafifleteceğini tahmin etti. Ancak ilerlemesinin hızı göz önüne alındığında teknolojinin “biraz korkutucu” olduğunu kabul etti.