BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, ABD’nin New York kentinde bulunan BM Genel Merkezi’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çaresiz sivillerin güç durumdaki bölgelerden tahliye edilebilmesi ve epey gereksinim duyulan yardımı sağlayabilmesi için Ukrayna’da mahallî ateşkes düzenleme teşebbüsleri gerektiğinin altını çizen Griffiths, “Açıkçası, Rusya tarafında çabucak hemen insani bir ateşkese sahip değiliz. Bununla ilgili birfazlaca detaya girdim ve bu tekliflerin detayları hakkında bana geri döneceklerine kelam vermeye devam ettiler” dedi.
“TÜRKİYE KIYMETLİ VE YARARLI BİR MESKEN SAHİBİ”
Ukrayna’daki Ukrayna ve Rus güçleri içinde insani ateşkesin şu anda ufukta olmadığını, fakat birkaç hafta ortasında mümkün olabileceğini söyleyen Griffiths, barış sağlanması konusunda Türkiye’den umutlu olduğunu söz etti. Griffiths, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve öbür yetkililerle Ukrayna ve Rusya içinde insani müzakerelere mesken sahipliği yapma umutlarını görüşmek üzere bu hafta Türkiye’ye gideceğim’’ dedi.
Griffiths, Türkiye’nin barışa giden yolda başarılı olduğunu belirterek, “Türkiye, her iki tarafa da bu görüşmeler için sahiden pahalı ve faydalı bir mesken sahibi olarak kendini sunabildi” dedi.
KAYNAK: İHA
“TÜRKİYE KIYMETLİ VE YARARLI BİR MESKEN SAHİBİ”
Ukrayna’daki Ukrayna ve Rus güçleri içinde insani ateşkesin şu anda ufukta olmadığını, fakat birkaç hafta ortasında mümkün olabileceğini söyleyen Griffiths, barış sağlanması konusunda Türkiye’den umutlu olduğunu söz etti. Griffiths, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve öbür yetkililerle Ukrayna ve Rusya içinde insani müzakerelere mesken sahipliği yapma umutlarını görüşmek üzere bu hafta Türkiye’ye gideceğim’’ dedi.
Griffiths, Türkiye’nin barışa giden yolda başarılı olduğunu belirterek, “Türkiye, her iki tarafa da bu görüşmeler için sahiden pahalı ve faydalı bir mesken sahibi olarak kendini sunabildi” dedi.
KAYNAK: İHA