Brianza Energia Ambiente-Brianzacque, toplama devam ediyor

acromial

New member
Hissedar toplantılarından gelen evet kararının ardından Yönetim Kurulundan da evet geldi: Brianza Energia Ambiente-BrianzAcque'nin tek bir grupta toplanmasına yönelik süreç resmi olarak başladı. Bu nedenle 2025 yılı, su hizmetinin çevre hijyeni ile entegre yönetimi için il bazında kamu çoklu kamu hizmetinin sağlanmasında bir dönüm noktası olacaktır.

Geçtiğimiz 28 Kasım'da Desio'da Brianza Energia Ambiente genel merkezinde ortak bir oturumda bir araya gelen iki Yönetim Kurulu, sürecin fizibilitesine ilişkin uzman görüşüyle görevlendirilen hukuk bürolarının olumlu değerlendirmesini not etti ve Bir sonraki adım olarak, 2025 yılına kadar yeni gerçekliğin doğuşunu öngören kaba bir takvim hazırlandı.

Haber, iki tarafın başkanları Mario Carlo Novara ve Enrico Boerci tarafından 13 Aralık Cuma günü Monza'da düzenlenen basın toplantısı sırasında duyuruldu. Novara ve Boerci şöyle açıkladı: “Bugün kutladığımız sonuç, aylardır süren dikkatli ve sessiz çalışmanın sonucudur – İki şirketin ve Eyaletin belediye ortakları uzun süredir bu tür bir operasyonu teşvik ediyor, ancak başarıya ulaşmak için Bu amaçla geçmiş tecrübelerden yararlanarak, iyi niyeti baltalayabilecek tüm teknik kritik konuları dikkatle değerlendirerek, düşünceli bir yol seçmeyi tercih ettik. Projenin ön kontrollerini tamamladık diyebiliriz. devam edecek bir teknik aşama bizi bekliyor Şubat ayının sonunda piyasaya sürülecek ve daha sağlam, verimli ve işlevsel yeni bir bölgesel gerçekliğin doğuşuna açık bir alan bırakılacak”.

İki şirket arasındaki birleştirme projesi, Mayıs 2024'teki BrianzAcque Hissedarlar Toplantısı'ndaki belirli bir yetkiye ve Bea Hissedarlar Toplantısı'nın 2022'deki kurulum sonrasında Yönetim Kurulu'na verdiği yetkiye yanıt veriyor. Her iki durumda da, Üyeler, çevre hijyeni hizmetinin yönetimini su sektörünün yönetimiyle tamamen kamuya ait tek bir kuruluş altında birleştirmeyi amaçlıyor. Bu belirti ve hâlihazırda devam eden tartışmalara dayanarak, ortak Yönetim Kurulu'nun kurulması ve toplulaştırma sürecinin başlatılması kararıyla sonuçlanan bir durum tespiti faaliyeti yürütüldü. Büyümeye ve her şirketin ilerici ve sürdürülebilir bir değer yaratımı için sahip olduğu bilgi birikimine doğru.

“Toplamayı gerçekleştirme ihtiyacı, ölçek ve kapsam ekonomisi elde etmenin yanı sıra verimliliğin her zaman belirleyici olduğu yerel, eklemlenmiş ve temel kamu hizmet hizmetlerini optimize etme ihtiyacından kaynaklanmaktadır – okuyoruz – İki şirketin birleşmesi şunu temsil ediyor: Bir süre önce her iki şirket tarafından gerçekleştirilen ve somut sonuçlar veren yeşil geçişin bir parçası olan verimli bir döngüsel ekonomi yolu. Endüstriyel düzeyde, su arıtma ile atık su arıtma tesislerinin arıtma atıkları arasındaki bağlantıdan daha sinerjik eylemler ortaya çıkabilir. dairesel üretilen enerjiyi değerlendirebilecek kapasitede kullanım”.

Genel olarak, iki şirket 265 milyon avroluk varlığa, 47 milyonluk FAVÖK'e ve 400'den fazla çalışana sahip. Birlikte Monza ve Brianza'nın hizmet altyapısını basitleştirebilecek, kamu hizmeti yönetimini rasyonelleştirip daha verimli hale getirebilecek, lojistiği iyileştirebilecek ve yeni operasyonlar geliştirebilecekler. Hepsi sosyal tarafta olumlu bir etkiye sahip.