Bu teknoloji mogüllerinin Mars'a nasıl gitmemizi istediğini biliyor musunuz? Onları görmezden gelin. – Bilim Gazetesi

Mustafa

New member
Adam Becker, insanlığın sorunlarının çözümü olarak uzay araştırmasını ve kolonileşmeyi teşvik eden teknoloji milyarderlerinin göz ardı edilmesi gerektiğini söylüyor.

Bir astrofizikçi, gazeteci ve yeni kitabın yazarı Becker'e göre, bu CEO'ların mühendislik veya astrofizik konularında çok az uzmanlığı var ya da hiç uzmanlığa sahipler ve paranın ötesinde argümanlarını destekleyecek çok az şey var: “AI Overlacts, Uzay İmparatorlukları ve Silikon Vadisi'nin insanlık kaderini kontrol etmek için haçlı seferi Becker.

Moira Weigel, Moira Weigel tarafından yapılan son Bilim Science Book Talk, İnternet ve Maksimum Doçnu tarafından yapılan bir Bilim Science kitabı konuşmasına katılan Becker, “Paranın size birisinin ne kadar değerli olduğunu ve ne kadar akıllı olduğunu ve eğer başka birinin daha az parası olduğunu ve eğer daha az parası varsa, bu onları dinlemek zorunda olmadığınız anlamına geliyor” dedi. yazar.

Becker doktora kazandı. 2012 yılında Michigan Üniversitesi'nden hesaplamalı kozmolojide. Çocukken geleceğin yıldızlar arasında olduğunu düşündüğünü söyledi.

“Bu varsayımı uzun süre sorgulamadım,” dedi izleyiciye. “Yaşlandıkça daha fazlasını öğrendim ve fark ettim, 'Oh, bu gerçekleşmiyor. Uzaya gitmeyeceğiz ve kesinlikle uzaya gitmek işleri daha iyi hale getirmeyecek.'

Becker kitabında, teknoloji CEO'su milyarderler, fütüristler ve filozoflar tarafından ilan edilen “temelsiz fantezileri” dissects. Her bölümde, filozof Peter Singer, etkili fedakar William Macaskill ve insanlık için bir sonraki şeyi optimize edebileceklerine inanan fütürist ve eski teknoloji girişimcisi Ray Kurzweil dahil olmak üzere önemli figürler bulunmaktadır. Space X CEO'su Elon Musk gibi bazıları da bu inançları takip edecek fonlara sahiptir.

“İnsanlar onları ciddiye alıyorlardı. Bu beni korkutuyor ve ben de derinden rahatsız oldum çünkü bu alanlar hakkında daha fazla şey biliyorsanız, neden bahsettikleri hakkında hiçbir fikri olmadığı anlaşılıyor.”
Başlangıçta Becker, kitabında odaklandığı alt kültürlerin – rasyonalistler, etkili fedakarlar ve tekilliğe inananlar (teknolojinin esasen insan ve makineyi harmanladığı nokta) “çoğunlukla zararsız” olduğuna inanıyordu. Bu inanç zamanla değişti.

“İnsanlar onları ciddiye alıyorlardı. Bu beni korkutuyor ve ben de derinden rahatsız oldum çünkü bu alanlar hakkında daha fazla şey biliyorsanız, neden bahsettikleri hakkında hiçbir fikri olmadığı anlaşılıyor” dedi.

Becker, Musk ve Jeff Bezos gibi Silikon Valley Tech milyarderleri gibi bireylere, “paralarını korkularından istedikleri kadar koşmak için kullanmaya” deneyen bireylere işaret etti. Güvende hissetmek için kontrole ihtiyaç duydukları için servet biriktirdiler.

“Sonunda bir yaşamda harcayabileceğinizden daha fazla para biriktiriyorsunuz ve herhangi bir kişinin sahip olması gerekenden daha fazla güç” dedi. “Bu yeterli değil ve daha fazlasına ihtiyacın var.”

Becker ayrıca, kitabının konularının zihni görme şekli hakkında “çok dualist ve perili bir şey” olduğunu savundu. Babasının ölümünün ardından Kurzweil, AI'nın bir gün anı toplama ve insan zihnini çoğaltma olasılığını keşfetmeye başladı.

Bu insanlar “beden, zihnin ne yazık ki bedenlerimiz olmaktan ziyade bağımlı olduğu” dedi Becker.

Max Gladstone (soldan), Adam Becker ve Moira Weigel konuşmada.

“Vücudumuz sinir sistemlerimiz veya zihinlerimiz için uzay takımları gibi değil” dedi. “Biz onlar bizim ve bunun yerine, tüm bu retorik tarafından yayınlanan ete sahip bu dehşet var.”

Becker, izleyicilerin sorularını cevaplarken, geleceğin üretken vizyonlarına sahip olduğunu iddia eden teknoloji CEO'su milyarderlerin sivri eleştirilerini yineledi.

“Sanırım kulağa hoş gelen, inandıkları, geleceğin bir vizyonu olduğunu düşündükleri, çünkü artık düşünmeye alışık olmadıkları. Vibgpt ve diğer LLM'lerin aslında ekstrüde, homojenleştirilmiş-ürünler gibi ürünler üretmenin aksine düşünmek için çok kolay kandırıldıklarını düşünüyorum” dedi.