Büyük ruhlar ve usta fotoğrafçılığın büyülü bir birleşimi olan Magnum serisinin geri dönüşü

acromial

New member
Magnum serisinin ikinci baskısı, rom ve fotoğrafın mükemmelliği arasındaki alışılmadık buluşmayı anlatıyor: rom gurusu tarafından seçilen alkollü içkiler Luca Gargano, Magnum Photos ajansından Alex Webb'in fotoğraflarıyla birleştirildi.

Magnum serisi, 2021 yılında romun büyük ustaları ile fotoğrafçılığın büyük ustalarını iki mükemmelliği birleştiren bir projede bir araya getirme fikrinden doğdu. Orijinal fikir, tarihi alkollü içki ithalat ve dağıtım şirketi Velier'in başkanı Luca Gargano'dan geldi. Gargano, 2000'li yıllardan başlayarak, seyahatleri sırasında çektiği fotoğrafları, o dönemde keşfedilen romların etiketlerine taşıyan ilk kişiler arasında yer aldı ve böylece içki imalathaneleri ve menşe yerleri hakkında da kültürel bir pencere açıldı. Kıvılcımın ardından, Robert Capa ve Henri Cartier-Bresson gibi efsanelerin 1947'de kurduğu ünlü ajans Magnum Photos'un hayata geçirilmesi geliyor. Serinin ilk baskısında Magnum'un tarihini yazan Elliott Erwitt'in etiketindeki görseller eşlik ederken, ikinci baskıda 1979'dan beri ajansın bir parçası olan fotoğrafçı Alex Webb'e saygı duruşunda bulunuluyor.

Sokak fotoğrafçılığının en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen, dünyayı dolaşan bir fotoğrafçı haline gelen Amerika doğumlu Alex, genellikle sosyo-politik gerilimlerin damgasını vurduğu yerlerde simgesel anları yakalayan, canlı renklerle dolu fotoğraflarıyla tanınıyor. Kesinlikle karakterize edici bir unsur, pek çok detayın ve olası hikayelerin bulunduğu, ancak fotoğrafik kompozisyonda beklenmedik bir denge bulan bir kaosun temsillerinin bulunduğu sahnelerin büyük karmaşıklığıdır.

Magnum serisinin ikinci baskısı da, ilkinde olduğu gibi, aynı hammaddeden çıkan ancak içki fabrikasından içki fabrikasına tamamen farklılık gösteren rom teması üzerine geniş bir yelpazede varyasyonlar sunmayı amaçlıyor. Luca Gargano, zaman zaman farklı bir hassasiyetle ifade edilen, aynı sanatı sık sık dile getiren fotoğrafçıları seçen Magnum ajansınınkine benzer bir iş yapıyor.

Romun en iyi ifadelerinin seçimi, her zaman olduğu gibi içki fabrikalarında bulunan en ilginç rezervlerin araştırılması ve araştırılmasıyla yapılan dikkatli bir çalışmadır. Bu, neredeyse hiçbir zaman tek bir fotoğraf çekmeyen, birçok çekim arasından kendi görüşüne en uygun ışığa veya açıya sahip olanı seçen fotoğrafçının işine benzer bir iştir. İşte Magnum Serisinin ikinci baskısı için oluşturulan dört ultra sınırlı sürüm rom.

BEENLEIGH 2015 8 YO. 1884 yılında kurulan Beenleigh içki fabrikası Avustralya'da Albert Nehri kıyısında yer almaktadır. Melas, Avustralya'nın son özel değirmeninde ezilmiş şeker kamışından elde ediliyor. Yalnızca eski burbon fıçılarından oluşturulan bu rom, vanilya ve meyanköküne dönüşen meyve, bal ve balmumu notaları sergiliyor. Etiketteki Alex Webb'in fotoğrafı 1979'da Haiti'de çekildi. Bu onun anısı: “Son dört yılda Karayipler'de siyah beyaz çok çalıştım ve yavaş yavaş renkliye geçmem gerektiğini fark ettim. bu dünyaları fotoğraflayın. Ve böylece, 1979'da Haiti'ye döndüğümde amacım, kendimi yalnızca adanın olağanüstü ve yoğun kültürüne kaptırmak değil, aynı zamanda onun şaşırtıcı ve canlı renklerine de tepki vermekti.”

CLARENDON 10 YO. Clarendon içki fabrikası 1780 yılında Jamaika'da kuruldu; rom, yavaş yavaş çiçeksi bir hal alan kayısı ve vanilya notalarıyla büyülüyor. Etiketteki Alex Webb'in fotoğrafı 2005 yılında Trinidad'da “Les Bagnards” üzerine bir röportaj vesilesiyle çekilmiş, ceza olarak anavatanlarından Fransız Guyanası'na sürülen Fransız mahkumlar (…) ve ben de yerlerin fotoğraflarını çektim kaçan mahkumların sığındığı yer. Bu yerlerden biri de Trinidad'dı.”

HAMPDEN 13 YO 1753 yılında kurulan Hampden Estate, Jamaika romunun Grand Cru'su olarak bilinen Trelawny Eyaleti'nde Jamaika'nın en saf ifadesi olan romları damıtıyor. 13 yıl olgunlaştırıldıktan sonra şişelenen bu sürüm, tropik iklimde yıllandırılmış bir Hampden'ın mevcut en eski şişelemesidir. Alex Webb'in fotoğrafı 1976 yılında Jamaika'da çekilmişti. Onun anısı şöyle: “1976'da ulusal seçimleri takip etmek için Jamaika'ya gittim. Halkın Ulusal Partisi'ne destek amacıyla büyük bir reggae konseri düzenlendi. Geldiğim gece Bob Marley'nin vurulduğunu duydum. Ertesi gün konsere öğleden sonra geç saatlerde vardım ve binlerce Jamaikalı parlak turuncu alacakaranlık gökyüzünün altında sahnenin etrafındaki sokakları doldurdu.

SAINT JAMES 12 YOĞUNLUK 1765 yılında kurulan Saint James, Martinik'in en büyük ve en eski içki fabrikasıdır. Bu rom, bal, yılan otu, çikolata ve şekerli zencefil ipuçlarıyla zengin ve dolgun gövdelidir. Etiketteki Alex Webb'in fotoğrafı 1988 yılında Saint Lucia'da çekilmişti; o yıl “Nobel Ödülü'nü kazanan Saint Lucia şairi Derek Walcott'un Doğu Karayipler üzerine yazdığı bir eser üzerinde çalışmak üzere bir dergi benimle iletişime geçti.” Edebiyat için Saint Lucia'yı büyük bir şairin gözünden görmek büyük bir ayrıcalıktı”