Canino, ‘Pişman bir sürücüyüm, denizi kirletmeden yaşayın’

acromial

New member
18 liman ve 500 mil yelkenli Mary Bird VII, Haziran’dan Eylül’e kadar Toskana takımadaları boyunca turistler, vatandaşlar ve yatçılarla konuşarak denize saygı konusunda farkındalık yaratmak için. Siyahi gazeteci Massimo Canino’nun güzellik hikayesine dönüşen ‘Toskana ve takımadaları Boyunca’ projesi, kendi deyimiyle “pişmanlık duyan bir sürücü” projesi. Yani denizi seven ve bunu yapmanın doğru bir yolu olduğunu anlayanlar.

“Yelkene geçiş yapmış pişmanlık duyan bir mühendisim. Gerçekleri bilerek yaptım çünkü tekneyle gitmenin, denizin tadını çıkarmanın güzel olduğunu ama çokça kirlettiğimi, tabiat ananın yaptıklarını boşa harcadığımı anladım. Çevreyi kirletmeden, daha az tüketip daha çok eğlenerek yapılabilir. Acqua dell’Elba vakfı tarafından düzenlenen ve denizin korunmasına adanan uluslararası festival Seif 2023’e katıldığı Marciana Marina’daki mola vesilesiyle herkese yelkenli tekneye binmeyi tavsiye ediyorum” diyor. onun özü.

Canino şöyle devam ediyor: “Göz gezdirirken birçok güzel, olağanüstü normal insanla tanıştım ve onların hikayelerini, Toskana Bölgesi başkanı Eugenio Giani’nin önsözüyle Minerva tarafından basılacak olan ‘Fronte mare’ adlı bir kitapta anlatmaya karar verdim. Kasım ayında yayınlandı. Gelirin bir kısmı, bölgemizin en iyilerinden biri olan Floransalı çocuk hastanesinin Meyer vakfına bağışlanacak”. Elba adası turu, ardından sıra Capraia’ya gelecek ve ardından Giglio adasındaki son durağımız olan Argentario’ya geri dönüyoruz. Proje Toskana Bölgesi sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.