Close the Gap kampanyasının üçüncü yılı, Coop’un sonuçları

acromial

New member
Orada Toplumsal cinsiyetin dahil edilmesi için ortak kampanya ‘Boşluğu Kapatın. farklılıkları azaltalım üçüncü yılına ulaşır. İşte tüketici kooperatifleri dünyasının içinde ve dışında ilk sonuçlar: Coop çalışanlarının kadın oranı hala artıyor ve %70’i aşıyor, yönetim rollerindeki kadınların oranı %34’ün üzerine çıkıyor (önceki %34’e kıyasla %34,7). yıl ve 2020’de %32). Kooperatiflerin yönetim kurullarında kadınların yer alması (%41,5) ve bölgelerin çeşitli temsil organlarında seçilmiş üyeler arasında kadınların bulunması konusunda geri adım yok (%52,6, önceki rakama göre +%1,6).

Eğitimler 2022 yılında da devam etti. cinsiyet eşitliği dahili çalışanlar ve paydaşlar da dahil olmak üzere yaklaşık 600 kişiyi içeren İkincisi arasında, Coop tedarik eden çiftliklerde çalışan kadınlar için cinsiyet eşitliği bakış açısıyla çalışmalar devam etti; Daha sonra sonraki referans noktaları olarak kalan yerel derneklerin katılımıyla derinlemesine oturumlar. Ve Coop’un uzun süredir aktif olduğu okullara da eğitim geldi: 130 öğretmen, eğitimci ve animatör dahil edildi ve bu yıl devam eden ve şimdiden 289’un derslere katıldığı konuyla ilgili derinlemesine bir çalışma önerisi.

EN İYİ TEDARİKÇİ ÖDÜLÜ – İkinci baskı Kapsayıcılık ve toplumsal cinsiyet eşitliği açısından en erdemli Coop marka ürün tedarikçilerine verilen Close the Gap ödülü. Geçen yılın Mart ayındaki ilk edisyon, Ravenna’dan fındık ve kuru meyve konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Eurocompany’nin podyuma çıktığını gördü. Cinsiyet eşitliği sertifikasına sahip üçüncü taraf, yeni babalara yasaların gerektirdiğinden daha fazla doğum izni vererek ve tüm çalışanlarına kaynaştırma ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle ilgili kurslar vererek ebeveynlik görevlerinin adil bir şekilde dağıtılmasında öncüdür. Yeni baskıda, krize rağmen konuya dikkat etmeyi ihmal etmeyen girişimcilik gerçeklerinden 60 aday vardı. Bunların arasında Bilimsel Komite (Maurizia Iachino, Andrea Notarnicola, Vera Gheno) her tematik bölüm için ödül alan üç şirketi belirledi ve ayrıca özellikle yenilikçi olduğu düşünülen bir projeye mansiyon vermek istedi.

için basın Ifco İtalyaa (sebze pişirme, sprey ve krem şanti üretiminde aktif), sorumlu pozisyonlardaki kadın sayısını artırma taahhüdü nedeniyle ve kadın çalışanlar için erkeklerden daha yüksek tanınan ortalama maaşla ödüllendirildi; Andriani (gıdadan arındırılmış sektörde önemli bir gerçeklik), bir Benefit şirketi ve B Corp, çalışma bağlamında da ek bir beceri olarak ebeveyn eşitliğini destekleyen projeleri için; kooperatif Chico MendesGüney yarımkürede küçük üreticilere yardım eden refah ve iş kalitesine yönelik projeleri nedeniyle Close the gap ödülünü hak eden , Brezilya’da tamamen kadınlar tarafından yönetilen bir restoran ve bir yerel fırının doğmasına neden olan projeler. Son olarak bahsetmek AramakKurutulmuş mantarların işlenmesinde uzmanlaşmış Trentino merkezli bir şirket, çalışan dinleme faaliyetlerindeki yenilikçiliği ve yaşam süresi ile çalışma süresini uzlaştırmaya uygun kişiye özel hizmetler sunması nedeniyle.

Coop Italia’nın genel müdürü Maura Latini, “İtalya’da toplumsal cinsiyet katılımı için bir proje yürütmek bizim için önemli – hepimizin bildiği gibi bu, ekonomik açıdan çok zor bir yıl oldu” diyor. Buna rağmen, Coop bu konuda geri adım atmamaya karar verdi ve hatta kendini adadı, zaman ve 2023’te önerdiğimiz birçok girişim göz önüne alındığında açıkça ekstra çaba sarf ediyor. sloganı, bizim için cinsiyet yıkama yok, buna öyle demek istersek. Coop somut adımlar atıyor ve biz de bunu öncelikle kendi çalışanlarımızdan ve ardından tedarikçilerimizden rica ediyoruz.”

EBEVEYNLİK ÜZERİNE ÇİFT DİLEKÇE – Close the Gap 2023’ün bir diğer parçası da Movimenta dilekçesine yenilenen destek, ebeveynler#allapari2022 yılında başlatılan zorunlu babalık izninin üç aya kadar uzatılması için 2022 yılı içerisinde yaklaşık 47.300 imzaya ulaşmıştır. Yeniden lansman şimdi, Change.org’un ev sahipliğinde aynı amaca yönelik diğer imza kampanyasıyla verimli birlikten geliyor: ‘3 aylık babalık izni hemen faaliyete geçiyor!’ mesleği gereği eğitimle uğraşan ve kendi payına 31.000’den fazla üye toplayan bir baba olan Girolamo Grammatico tarafından terfi ettirildi. Şimdi, çabaların uygulanmasına ve 78.400 imzaya ulaşılmasına izin veren sayaçların birliği, temanın çevrimiçi dilekçe platformunun en çok abone olunanları arasında konumunu teyit ediyor.