Çocukların% 95'i gezegenin geleceği konusunda endişeli

acromial

New member
5 ila 11 yaş arası İtalyan çocuklar ekoaniesya'dan muzdariptir. % 95'i gezegenin geleceği konusunda endişeleniyor ve% 40'ı iklim değişikliği veya çevre konusunda kötü bir rüya gördüğünü bildiriyor. Görüşülen örneklemin% 95,6'sı bu durumdan sorumlu hissediyor olsa da,% 97,2'si taahhütlerinin önemli bir değişiklik yapabileceğine ve bir fark yaratabileceğine inanmaktadır. Bunlar, Sanpellegrino ve Onlus Okulu tarafından tanıtılan ve Pavia Üniversitesi'nin bilimsel denetimi altında yürütülen 'Ecoania ve yeni nesiller' çalışmasından ortaya çıkan kanıtlardan bazılarıdır.

Uluslararası bilimsel panoramada benzersiz olan araştırmanın sonuçları, bugün Palazzo Madama'nın Nassirya'sının Caduti Odasında Cumhuriyet Senatosu'nda, Senatör Simona Malpezzi'nin İnisiyatifi, Çocuklar ve Adolesans Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak gösterilmiştir.

Araştırma, Sanpellegrino Grubu tarafından dokuz yıl boyunca ve Onlus Schooltative tarafından hidrasyon ve çevresel sürdürülebilirlik temalarında küçüklerin farkındalığını artırmak için 'Su Okulu: Geleceğe Susuzluk' eğitim projesi bağlamında doğdu. Araştırma, çocukların algılanan stres faktörünün doğrudan iletişim ve iklim değişikliği konuları hakkında bilgiden etkilendiği açıkça ortaya çıkmaktadır. Yeni nesillerin çevreyi bilgi ve farkındalık girişimleriyle korumaya aktif olarak dahil etmenin önemi de belirgindir. Bu kanıtlar, çalışmanın destekleyicilerini bugün Senato'da sunulan yenilikçi bir eğitim modelinin teklifini formüle etmeye yönlendirdi, küçüklerin endişe, üzüntü ve öfkeyi yönetmelerine yardımcı olmak amacıyla, gezegenin geleceği hakkında düşündükleri en sık duygulardan bazıları.

Sunulan Bilinçli Çevre Eğitimi Pilot Projesi

Sanpellegrino, şirketin Bosco'daki San Giorgio (PD) ve Cepina Valdisotto (SO), şirketin kuruluşlarıyla birlikte bulunduğu bölgelerde ilkokullarında bir pilot proje ile bu eğitim modelinin deneyini destekleme taahhüdünü aynı anda duyurdu.

Beş yüz öğretmen üzerinde de yapılan çalışma, daha fazla kötümserlik notu olsa da, çocuklar tarafından sağlanan verileri takip etmektedir. Bununla birlikte, çoğunluk, insanların çevresel zorluklarla mücadeleye katkılarının değerindeki insanların hassasiyetini artırmayı amaçlayan eğitim girişimlerinin değerine ikna edici bir şekilde inanmaktadır. “Bu çalışmanın iki esası olduğunu düşünüyorum: birincisi, daha önce hiç ele alınmayan bir konuya dokunma cesaretine sahip olmak ve bir şekilde erkek ve kız çocukları üzerindeki olası yansımalar açısından, ikincisi, öğretmenlere kademeli olarak olmayan sınıflardaki tema ile başa çıkmak için olası metodolojik tepkiler sunmak için olası metodolojik tepkiler sunmak için, bunları zaten var olan şeylere bir isim verdiğinizde. Malpezzi.

“Parlamenter yerlerde eko -Asya konusundaki tartışmanın teşvik edilmesine katkıda bulunduğumuz için mutluyuz. Pavia Üniversitesi tarafından geliştirilen çalışma, 'su okulunda: geleceğe susuzluk' 'daha büyük bir projenin bir parçasıdır. Fabiana Marchini, Sanpellegrino Grubunun Kurumsal İşler Sürdürülebilirliği Başkanı.

Pavia Üniversitesi Sağlık Psikolojisi Laboratuvarı Direktörü Serena Barello, araştırmadan ortaya çıkan sonuçların öneminin altını çizdi. “Toplanan veriler – dedi – okul çağındaki çocukların iklim değişikliği konusunda önemli bir farkındalık geliştirdiklerini, sağlık psikolojisi açısından, özellikle dikkati hak eden bir yönü gösterdiğini gösteriyor. Bir yandan bu farkındalığın, diğer yandan, kendini anma durumunda, işgalin, ortaya çıkma duygusunu desteklemek için değerli bir kaynağı temsil ettiğini gösteriyorsa, mağduriyetin ortaya çıkması gibi, ortaya çıkma, ortaya çıkma nedenini teşvik ederek, ortaya çıktı. Kontrol duygusunu güçlendiren ve kendileri ve çevre için proaktif ve sağlıklı davranışları benimsemede destekleyen eğitimsel müdahaleler oluşturma “.

Livio Provizi, Pavia Üniversitesi ve IRCCS Mondino Vakfı'nın Gelişiminin Psikobiyoloji Laboratuvarı Direktörü, “Bu sonuçlar bize eğitim stratejilerini yeniden düşünme ihtiyacı üzerine bir yansıma dayatıyor, böylece kaygıyı eyleme dönüştürmek için, sadece küçük olanlar arasındaki işbirliğini geliştiren işbirliğini geliştiren eğitim girişimlerini geliştirmek için gereklidir. Sürdürülebilirlik.

“Çocuklarda Ekoansia, görmezden gelemeyeceğimiz ve istemediğimiz bir işarettir: yeni nesillerin çevresel zorlukların farkında oldukları anlamına gelir, ancak çoğu zaman onlarla başa çıkmak için araçlar olmadan. Yirmi yılı aşkın bir süredir okul, eğitime olumlu bir yaklaşım sağlayan araçlar önermek, laboratuvarların yaratılmasıyla ilgili olarak, çocuklara, çocukların güvence altına alarak, çocuklara, çocukların güvende olmasını öneririz, çocuklara katkıda bulundukları için, çocuklara katkıda bulundukları için, çocuklara katkıda bulunacaklar, bu da çocuklara katkıda bulunacaklar, bu da çocuklara katkıda bulundukları için, çocuklara katkıda bulunacaklar, bu da çocuklara katıldıkları için, çocuklara katkıda bulunacaklar, bu da çocuklara katıldıkları için, çocuklara katkıda bulunacaklar, bu da çocuklara katkıda bulunacaklar, bu da çocuklara katıldıklarını göstereceğiz. çevre.