Demokratlar ve Cumhuriyetçiler Senkronizasyonda Bir Fikir – Bilim Gazetesi

Mustafa

New member
Demokratlar ve Cumhuriyetçiler göze gözlerini çok fazla görmüyorlar. Ve genellikle yenilenebilir enerjinin çeşitli yönleri üzerinde anlaşmazlar. Ancak yakın tarihli bir rapor, hemen hemen senkronize oldukları bir alan olduğunu buluyor: belirli ulusal gelirlerin nasıl bölünmesi gerektiği.

Yakın tarihli bir ulusal anketin sonuçları, her iki tarafın rütbe ve dosya üyelerinin çoğu, federal arazide üretilen yenilenebilir enerjiden elde edilen gelirlerin bu projelere bitişik eyaletlere ve yerel topluluklara gitmesi gerektiğini düşünmektedir. Şu anda her şey Washington, DC'ye gidiyor

“İnsanların bunun hakkında konuşma şekli nedeniyle iki partili destek olacağını düşündüm, ama bu tür sayıları hiç beklemiyordum.”

Dustin Tingley
Anlaşma, Thomas D. Cabot Kamu Politikası Profesörü Dustin Tingley ve ankete liderlik eden öğrenimdeki ilerlemeler için Provost Yardımcısı Yardımcısı Dustin Tingley'i şaşırttı.

Tingley, “İnsanların bunun hakkında konuşma şekli nedeniyle iki partili destek olacağını düşündüm, ancak bu tür sayıları hiç beklemedim” dedi. “Bana her iki tarafta da çok makul insan, sağduyulu insanlar olduğunu söylüyor.”

Geçen baharda yapılan 2.000 Amerikalının ulusal temsili araştırması, Demokratların yüzde 91'inin ve Cumhuriyetçilerin yüzde 87'sinin yanı sıra bağımsızların yüzde 87'si ve “diğer” olarak tanımlanan yüzde 88'i güneş, rüzgar ve diğer yenilenebilirlerden gelir dağıtmayı desteklediğini gösterdi. Eyaletlere ve onlardan etkilenmesi muhtemel yakındaki topluluklara ev sahipliği yapmak için federal arazide yer alan enerji projeleri.

Ayrıca, büyük bir çoğunluk – yüzde 83 – federal topraklardaki yenilenebilir kaynakların ABD enerji ihtiyaçlarına “büyük” veya “biraz” katkıda bulunma potansiyeline sahip olduğuna inandıklarını söyledi. “Büyük” veya “biraz” yanıt verenlerin parti dökümü yüzde 93 Demokrat, yüzde 72 Cumhuriyetçi, yüzde 82 bağımsız ve yüzde 78 “diğer” idi.

Ankette ayrıca, bu tür fonların nasıl tahsis edilebileceği hakkında sorular da içeriyordu, katılımcılar yerel yönetimlere yüzde 21, federal hükümete yüzde 27, devlete yüzde 22 ve ekolojik restorasyona göre yüzde 30'u önerdi.

Sonuçlar, Tingley ve Predoctoral Araştırma Görevlisi Ana Martinez tarafından yazılan “Federal Arazi Kiralama, Enerji ve Yerel Kamu Finansmanı” adlı yeni bir raporda yayınlandı.

Anket yanıtları, raporun federal milletvekillerinin bu durumda iklim aktivistlerinin genellikle önermediği bir şey yapması gerektiği konusundaki görüşünü güçlendiriyor: fosil yakıtlarla dövülen yolu takip edin.

Ülkenin kara alanının yüzde 30'u, çoğunlukla Arazi Yönetimi Bürosu olmak üzere federal hükümet tarafından sahip olmak ve yönetilmektedir. Kömür, petrol ve diğer fosil yakıt-ekstraksiyon operasyonları hükümete önemli kira ve telif hakkı öder: 2023'te 7 milyar dolar. Federal yasa, o yıl 4 milyar dolar olan eyalet ve ilçe hükümetlerine gelir paylaşımı ödemeleri de gerektirir.

Tingley, bu paranın okullar ve ilçe hükümetleri de dahil olmak üzere kamu programları için kritik destek sağladığını söyledi. Bazıları hariç Açık deniz rüzgar tesisleri ve ülkenin nispeten az sayıda jeotermal bitkisi, federal topraklardaki yenilenebilir enerji projelerinden elde edilen gelir doğrudan ABD hazinesine gidiyor.

Nisan 2024 itibariyle raporda, herkes inşa edildiğinde 13 milyon eve güç verecek kadar 17.3 gigawatt güç üretecek olan kamu arazilerinde 41 rüzgar, 53 güneş ve 67 jeotermal projeye izin verildiği belirtildi. ABD Enerji Bakanlığı'na göre, 2023'ün sonunda ABD'de 150.5 GW rüzgar ve 137.5 GW güneş enerjisi vardı.

Raporun hazırlanmasında paydaşlarla da görüşmeler yapan Tingley, farklı enerji üretimi türleri arasında farklı enerji üretimi türleri arasında farklı muamele görmesinin ya Tingley'ye ya da sektördeki ve yakındaki topluluklardaki birçok kişiye anlamlı olmadığını söyledi.

“İlk başta, dürüst olmak gerekirse, buna inanamadım,” dedi Tingley, tutarsızlığı anladığında tepkisi hakkında. “Çok tuhaf. Ve açı ne olursa olsun – eğer Biden yönetim ya da Demokratım gibi bakarsam ya da bir Cumhuriyetçiymişim, neden bu şekilde kurulduğuna şaşkın kaldım. ”

Tingley sonunda mantığı anlamaya ve son siyasi tarihin tuhafına koymaya çalışmaktan vazgeçti. Sonuçta, güneş ve rüzgar izni ile ilgili mevzuat hazırlanırken, ABD'nin çok az yenilenebilir enerjiye sahip olduğu, bu yüzden belki de çok önemli olmayan bir farktı.

Bugün durum değişti. Daha birçok rüzgar ve güneş projesi yükseldi. Ve önemli bir gelir payı alma olasılığı, ülkenin iklim değişikliğiyle mücadele planlarının kurulumlarda bir artış gerektirdiği bir zamanda yenilenebilir güç için yerel destek sağlayabilir.

Tingley, iki partinin üyelerinin bu konuyu pratik bir mesele olarak hizalayabilse de, bu anlaşmanın arkasındaki felsefenin muhtemelen farklı bakış açılarından geldiğini belirtti.

Tingley, “Cumhuriyet alanlarında tonlarca yenilenebilir enerji var ve bence oradaki insanlar 'Neden tüm parayı fedlerle tutuyoruz?' 'Diye soruyor. “Demokrat tarafında, yenilenebilir enerjileri zorlamaya çalışıyorsunuz. Ve sonra sağduyulu, bir tür 'sade kot' 'hissi var' Neden farklı enerji türlerine başlamak için farklı tedavi ediyoruz? ''

Tingley, konuyla ilgili anlaşmanın, koridorun her iki tarafında tekliflerin hazırlandığı tabandan Kongre'ye kadar uzanıyor gibi göründüğünü söyledi. Ancak bu teklifler belirsiz nedenlerden dolayı durdu. Tingley, herhangi bir vardiyanın federal bütçeden para alacağını, ancak rakamların anlaşma kırıcıları olmaması için yeterince küçük olduğunu söyledi.

Buna ek olarak, bu tür bir mevzuatın, seçmenlere Washington'un hala sıradan insanlara ve yerel topluluklara fayda sağlayan sağduyulu politikaları, bu durumda enerji geçişinin ön saflarında yer alan sağduyulu politikaları geçebileceğini işaret edeceğini belirtti.

“Wall Street'ten bahsetmiyoruz; Ana caddeden ve kırsal alanlarda yaşayan insanlardan bahsediyoruz ”dedi. “Her iki taraftaki insanlar, makul bir politika sunulduğunda bunu destekleyecek. Seçilmiş yetkililerimiz tarafından eve getirilmesinden yeterli değil çünkü her iki taraf sadece Amerikan halkı için kazanmak yerine kendi amaçları için kazanmak istiyor. ”