Fotoğrafçı Di Meo, ‘Dayanışma Ahit için belgesel yaklaşım’

acromial

New member
“Bu röportajı hazırlamak için bir belgesel yapımcısı ve foto muhabiri olarak kendi yaklaşımımı temel aldım. Testament Solidale’in parçası olan tüm gerçekleri temsil edebilecek 10 tematik alan bulmaya çalışmak için kuruluşla bir tartışma yapıldı. Buradan yola çıkarak, hem anlatı hem de deneyim açısından, aynı zamanda görsel açıdan da en ilginç on hikaye belirlendi; bu deneyimin görsellere dönüştürülmesi gerekiyordu. Hikaye daha sonra Roma, Bologna ve Milano gibi ulusal toprakların önemli bir bölümünde gelişti.” Bunlar, fotoğrafçı ve ‘Fark Yaratmak, Rol Yapmak’ etkinliğinde sergilenen röportajın yazarı Danilo Garcia Di Meo’nun sözleri. Dayanışma Ahit Komitesi için Walden Lab tarafından yürütülen ‘Son 10 yılın değişimlerinin algılanması ve bağışlara ve dayanışma vasiyetlerine yönelme’ başlıklı Eumetra araştırmasının sunulduğu araştırmada, Büyük Değişimlerin On Yılında Vasiyetlerin Değeri’ başlıklı bir rapor yayınlandı.

Di Meo daha sonra röportajın oluşturulmasıyla ilgili kişisel değerlendirmelerine odaklanıyor. “Özellikle bu konudaki bilgimin derinleşmesi açısından ama aynı zamanda bireysel ve kolektif deneyimlerin tanıklıklarıyla bağlantı kurma fırsatı bulmam açısından çok faydalı bir deneyimdi. Hep birlikte adım adım ilerlemenin ne kadar önemli olduğunu anlamak da önemliydi ve paylaşılabilir bir refah için günlük, kişisel ve aynı zamanda kolektif yaşamla ilgili tanıklıklar toplamak çok aydınlatıcıydı.” sonucuna varıyor.