İtalya: Yeşil geçiş için 1,1 milyar Euro'luk yardım onaylandı

acromial

New member
Daha sürdürülebilir ve net sıfır emisyonlu bir ekonomiye yönelik yarış, Avrupa Komisyonu'nun onayıyla daha da hız kazandı. İtalya'nın 1,1 milyar euroluk planı. Bu hamle, Avrupa'yı daha sürdürülebilir bir geleceğe yönlendirmeyi ve fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmayı amaçlayan Yeşil Anlaşma iş planıyla uyumludur.

Onaylanan plan, Avrupa Komisyonu tarafından Mart 2023'te kabul edilen ve daha sonra Kasım 2023'te değiştirilen Devlet yardımlarına ilişkin Geçici Kriz ve Geçiş Çerçevesi'nin bir parçasıdır. Bu çerçeve, yeşil geçişi hızlandırmada önemli rol oynayan kilit sektörleri desteklemek ve çevresel etkiyi azaltmak.

İtalyan yaklaşımı

İtalya desteklemek için iddialı bir plan sundu Yeşil geçiş için gerekli ekipmanların üretimine yönelik yatırımlar. 1,1 milyar avroluk bütçeye sahip plan, piller, güneş panelleri, ısı pompaları, rüzgar türbinleri ve diğer önemli yeşil teknolojilerin üretiminde yer alan şirketlere doğrudan sübvansiyon sağlıyor. Bu cihazları üreten işletmelerin yanı sıra bunların üretimi için gerekli bileşenleri sağlayan işletmeler de mali yardım almaya hak kazanacak.

Komisyon, İtalyan planını dikkatli bir şekilde değerlendirdi ve Geçici Kriz ve Geçiş Çerçevesinde belirlenen koşullara uyduğu sonucuna vardı. Yardım, net sıfır emisyon ekonomisine geçişi destekleyen ekipmanların üretimine odaklanacak ve 31 Aralık 2025'e kadar verilecek.

hibeler doğrudan maliyetler bölgeye ve üretilen ekipmanın türüne bağlı olarak minimum 150 milyon eurodan maksimum 350 milyon euroya kadar değişecek. Ayrıca, yardım almaya uygun bölgelerde bulunan işletmeler, daha az gelişmiş bölgelerde ekonomik kalkınmayı teşvik etmeyi amaçlayan ek teşvikler alacak.

Onay ve gelecek beklentileri

Kasım 2023'te değiştirilen Geçici Kriz ve Geçiş Çerçevesi, Üye Devletlere, sınırlı yardım, likidite desteği, yüksek enerji fiyatlarını dengelemeye yönelik yardım ve yenilenebilir enerjinin yayılmasını hızlandırmaya ve endüstriyel enerjinin karbondan arındırılmasına yönelik önlemler de dahil olmak üzere mali destek sağlamak için çeşitli seçenekler sunuyor. süreçler.

İtalyan planının onaylanmasıyla yeşil teknoloji sektöründe faaliyet gösteren şirketler için yeni fırsatlar açılıyor. Finansmana ve teşviklere erişim, yenilikçiliği ve büyümeyi destekleyerek sürdürülebilir çözümlerin geliştirilmesine ve yeşil ekonomide istihdam yaratılmasına katkıda bulunabilir.

Ayrıca okuyun