Luiss Business School Döngüsel Ekonomi Yönetiminde Executive Master yeniden başlıyor

acromial

New member
Lansman Kasım 2023’te başlıyor Döngüsel Ekonomi Yönetiminde Executive Master’ın yedinci baskısı Luiss Business School tarafından organize edildi.

Adından da anlaşılacağı gibi odak noktası şu olacak:döngüsel ekonomi ÇSY perspektifinden temel bir üretim ve tüketim modelini temsil eden bu model, Birleşmiş Milletler 2030 Gündemi’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 12’nin de temelini oluşturuyor.

Kasım ayından itibaren ve 12 ay boyunca Executive Master konuyla ilgili eksiksiz ve çok disiplinli bir eğitim programı sunacak.

Kurs, çevre yönetimi sektörlerinde subjektif çekinceler olmaksızın faaliyet gösteren veya faaliyet göstermek isteyen profesyonellere yöneliktir: özel şirketler, kamu idareleri, uluslararası kurumlar, STK’lar, Enerji Hizmet Şirketleri ve Kamu Hizmetleri şirketleri dahildir.

Yüksek lisans derecesine en uygun rakamlar arasında girişimciler ve danışmanlar, inşaat ve çevre mühendisleri, mimarlar, Enerji ve Mobilite yöneticileri, çevre yöneticileri ve çevre tasarım temsilcileri, entegre atık döngüsü yönetimi şirketlerinin yöneticileri ve geri dönüşüm başlangıç tesislerinin yöneticileri, Üretici sorumluluğu ilkesini uygulayan tedarik zinciri konsorsiyumu, çevre hukuku avukatları.

Kursun temel amacı enerji, atık ve suyun eğitim yoluyla akıllı ve döngüsel yönetimidir “İhtiyaçları ve fırsatları yakalayabilen ve aynı zamanda üretim, çevre ve işi yakından birleştirebilen profesyoneller”, Enstitünün web sitesinde belirtildiği gibi.

Luiss Business School, Master’ı Sistema Italia için bir referans noktası olan ve multidisipliner bir yaklaşımla karakterize edilen çevre danışmanlık şirketi Ancitel Energia e Ambiente ile işbirliği içinde yarattı.

Döngüsel Ekonomi Yönetimi Yüksek Lisansının gereksinimleri ve maliyetleri

Luiss Business School, kursa katılmak için aşağıdakilere sahip olmanın gerekli olacağını bildiriyor:

• II. düzey derece, tek aşamalı veya eski sistem,

• önemli iş deneyimi,

• İyi derecede İngilizce bilgisi,

• güçlü motivasyon

Enstitü, diploması olmamasına rağmen Yüksek Lisansın kapsadığı konuları derinlemesine incelemek isteyenlerin programın tamamına veya bir kısmına (tek modül veya modül kombinasyonu) katılabileceklerini bildirir. Bu durumda Yüksek Lisans diploması ve buna bağlı krediler verilmeyecek, aksine katılım belgesi düzenlenecektir.

Yüksek Lisans için kayıt ücreti 13.000 € olup, üç taksit halinde ödenecektir; bu tutarın %50’si kabul onayının ardından ödenecektir. Luiss Business School, Executive Master’a kayıt için her biri kayıt ücretinin %30’una kadar 6 burs sunmaktadır. Daha önce Luiss Business School’da kurslara katılmış veya Luiss Guido Carli mezunu olanlar kayıt ücretinde %10 indirimden yararlanabilecekler.

Aynı eğitime birden fazla kayıt yaptıran şirket, kurum, kuruluş veya kamu idareleri için de aynı indirim uygulanır. Ayrıca, kayıt talebini eğitimin başlangıç tarihinden en az 60 gün önce yapanlar kayıt ücretinde %10 indirimden yararlanabilecek; bu indirim, eğitimin başlangıç tarihinden en az 30 gün önce talep edenlerde %5’e düşecek. başlangıç. rotanın.

Döngüsel ekonominin düzenlemeleri ve sonuçları

Şubat 2021’de Avrupa Parlamentosu, 2050 yılına kadar sıfır karbonlu, toksik olmayan ve tamamen döngüsel bir ekonomiye ulaşmak için bir dizi tedbir içeren döngüsel ekonomiye yönelik yeni eylem planını oyladı. Avrupa Komisyonu’nun plan eylemi, Döngüsel bir ekonomiye ulaşmak için gerekli olan 7 temel alan: plastik, tekstil, elektronik ve bilgi ve iletişim teknolojileri, inşaat, piller, araçlar ve su.

Malzemelerin geri dönüşümüne ilişkin daha katı kurallar ve kullanım ve yayılan ekolojik ayak izi konusunda 2030 için bağlayıcı hedefler mevcut.

Elde edilen sonuçlara göre yolculuk hâlâ uzun ancak İtalya kendine öncü bir rol üstleniyor. Özellikle, Eurostat 2020 veri raporlarına göre yarımadanın kullanılan malzemenin %20,6’lık bir dairesellik oranı kaydettiği, bu oranın %11,7 olan Avrupa ortalamasının neredeyse iki katı olduğu belirtiliyor. Fransa, %19,2’lik geri dönüşüm oranıyla İtalya’daki sonuca çok yakındı.

Alpler tarafından bölünmüş iki güç, 2020’de döngüsellik oranının %12,9 ve %9,3 olduğu Almanya ve İspanya’nın yanı sıra Avrupa ortalamasından daha iyi geri dönüşüm performansları elde etti.

İtalya’nın yarattığı malzeme ayak izi performansı da AB ortalamasını iyileştiriyor. Malzeme ayak izi göstergesi (Rmc – Hammadde tüketiminin eşdeğeri), aileler, işletmeler ve kamu yönetimi tarafından yapılan nihai tüketim ve yatırımlar nedeniyle doğal kaynakların küresel düzeyde çıkarılmasını ölçer. Rmc kişi başına ton cinsinden ölçülür.

Eurostat verileri 2020’ye güncellendiğinden bu parametre, karantinanın sonuçları nedeniyle büyük ölçüde değişti, ancak bazı ilginç içgörüler elde edilebilir. Analiz edilen tüm eyaletlerin 2020’de maddi ayak izinde güçlü bir düşüş kaydettiği onaylandı, ancak analiz İtalya, Almanya, Fransa ve İspanya karşılaştırıldığında Bel Paese’nin halihazırda en önemli düşüşü kaydeden eyalet olduğunu vurguluyor. 2018’den bu yana malzeme ayak izi. AB ortalaması yükselmeye devam ederken Rmc.

Döngüsel Ekonomi Ulusal Raporu şunu vurguladı: Üretim artışını kaynak tüketiminden ayırma hedefine 2022’de ulaşılamadı. Ancak İtalya, malzemenin döngüsel kullanım oranı açısından Avrupa panoramasında bir adım önde olmaya devam ediyor; öyle ki, CEN-Genelgesi’nin 2021 Raporuna göre 2021’de döngüsel ekonomide Avrupa lideri olarak tanımlandı. Ekonomi Ağı.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği düzenlemelerinin gerektirdiği yeni ve daha iyi sonuçların elde edilmesi, aynı zamanda döngüsel ekonomi alanında profesyonel figürlerin yetiştirilmesini de içermektedir. Luiss Business School Döngüsel Ekonomi Yönetimi alanında Executive Master’ın teklifi, yedinci baskısına ulaşan ve geleceğin profesyonellerinin eğitiminde bir kahraman olarak kendisini onaylayan bu perspektiften yorumlanmalıdır.