Mazda, işte sıfır emisyonlu sistemlerin yol haritası

acromial

New member
Hedef aynı kalıyor: Mazda fabrikalarını 2035 yılına kadar dünya çapında karbon nötr hale getirmek: Japon otomobil üreticisi, bu hedef ışığında, karbon nötrlüğüne yönelik yol haritasının temel aşamalarını gösteriyor. Hiroşima, 2030 mali yılına kadar Mazda’nın Japonya’daki fabrika ve faaliyet alanlarındaki CO2 emisyonlarını 2013 seviyelerine kıyasla yüzde 69 oranında azaltacağını ve bunun da Mazda’nın CO2 emisyonlarının yüzde 75’ini oluşturacağını söyledi. Dolayısıyla bu hedef, orta vadede şirketin küresel emisyonlarını önemli ölçüde etkileyecek ve karbon nötrlüğe ulaşma yeteneği üzerinde dikkate değer bir etkiye sahip olacak.

Mazda, 2035 yılına kadar küresel olarak tüm fabrikalarda karbon nötrlüğü sağlamak için üç temele odaklanacak: enerji tasarrufu, yenilenebilir enerjiye geçiş ve sıfır karbonlu yakıtlara geçiş. Mazda, kısa vadede ülke çapında uygulanacak üç alandaki ilk eylemleri duyurdu. Mazda, ilk adım olarak enerji tasarrufunu desteklemeye yönelik bir önlem olarak Yurt İçi Karbon Fiyatını sermaye yatırımı kriterlerinden biri olarak uygulamaya koyacak. Sonuç olarak, Mazda fabrikalarına ilişkin yatırım kararları, karbon emisyonlarının gelecekteki ticari fiyatlarını dikkate alacak ve CO2 emisyonlarının azaltılmasına önemli katkı sağlayabilecek yatırımlara öncelik verecek.

İkinci adım yenilenebilir enerjiye geçişi içeriyor: Japonya’da Mazda, karbon dışı yakıtlardan üretilen enerji kullanımının %75’ine ulaşmak amacıyla bazı enerji üretim tesislerinin güç kaynağını fosil yakıtlardan sıvı amonyağa dönüştürmeye başlayacak. fosiller 2030 mali yılına kadar.

Sonuçta Mazda, şirket içindeki ulaşım araçlarına güç sağlamak için kullanılan yakıtı dizelden yeni nesil biyoyakıta dönüştürecek. Alternatif yakıtlardan enerji üretmenin zor olduğu durumlarda Mazda, Chugoku bölgesi ve diğer bölgelerdeki CO2’yi absorbe etmek için ormanların korunmasını ve yeniden ağaçlandırmayı teşvik eden J-kredi stratejisini kullanacak. Japonya dışındaki fabrikalar için Mazda, Japonya’da oluşturulan sıfır karbon girişimlerini referans model olarak kullanarak her bölge için en uygun yaklaşımları keşfetme konusundaki istekliliğini ortaya koyuyor.