Olitalia ilk sürdürülebilirlik raporunu sunuyor

acromial

New member
40 yılı aşkın süredir dünya çapında 120’den fazla ülkede pazarlanan sızma, zeytin, tohum ve kızartmalık yağların ambalajlanması ve dağıtımı konusunda uzmanlaşmış İtalyan şirketi Olitalia, bugün 2022 yılının ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Olitalia Grubu Başkanı Angelo Cremonini, kırk yıldan fazla bir süre önce İtalyan geleneğimizin sembolik bir ürünü olan petrolün değerine inanma sezgisine sahip olduğunu ve bu noktadan itibaren uzun bir yol kat ettiğimizi söyledi. İtalyan gıda endüstrisinin beşiği olan Emilia-Romagna’nın kalbindeki küçük bir merkezde, 269 milyon Euro’luk rekor ciro ve 91 milyon litre petrol üretimiyle beş kıtanın tamamında 120’den fazla ülkeye ulaştık”.

Aşağıda Olitalia’nın 2022 Sürdürülebilirlik Raporunun ana noktalarından bazıları yer almaktadır: Şirket bünyesinde, Olitalia İnovasyon Laboratuvarı (Petrol), eğitim ve ürün inovasyon projelerine yönelik, profesyonel bir mutfağa sahip bir alandır. Son yıllarda şirket, pazarlara yüksek ve sabit düzeyde kalite ve güvenlik sunmak ve ürünlerin besin değerini artırmak için teknolojiye, sistemlere ve yazılıma önemli yatırımlar yaptı. En yeni nesil tesis, İtalya’da ‘Kalite Kontrollü Sıcaklık’ sistemine sahip birkaç tesis arasında yer alıyor. Sızma zeytinyağının depolandığı izolasyonlu tankların içerisinde 16 ile 18 C° arasında salınan sıcaklık sabit tutulmaktadır. Yeni ‘2 Adımlı Düşük Sıcaklık Filtresi’ ayrıca klasik filtreleme işleminde tipik olan termal şokları önleyerek tüm filtreleme işlemi boyunca sabit bir sıcaklığın korunmasına yardımcı olur.

Yıllar geçtikçe Olitalia, tarım-gıda sisteminin ve üreticilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, ürünlerin farklılığını garanti eden uzun süreli ilişkilerle tedarikçilerle (%84’ü İtalyan olan) güçlü bir karşılıklı bağımlılık geliştirmiştir. ve değer zincirindeki inovasyon. Tüm tedarikçilerin şirketin Davranış Kurallarını imzalaması ve burada yer alan kural ve ilkelere uyması gerekmektedir. Olitalia’nın %88’i kalıcı olarak çalışan ve %26’sı 20 yılı aşkın süredir şirkette çalışan 127 çalışanı bulunmaktadır ve şirketin ve çalışanlarının operasyonlarının temelini oluşturan yönergeleri ve ilkeleri içeren bir Etik Kuralları vardır. 2022 yılında zorunlu ve çıraklara ayrılan eğitimlere ek olarak, çalışan başına ortalama yaklaşık 10 saat olmak üzere 1.243,5 saat eğitim verilmiştir. Olitalia, çalışanları özellikle hayatlarının önemli anlarında desteklemek için iş-yaşam dengesi politikasını ve iş esnekliği sistemlerine erişimi teşvik ediyor.

Olitalia için sürdürülebilirlik aynı zamanda şirketin öz sermaye yatırımları, bağışlar ve sponsorluklar yoluyla yerel koşulların geliştirilmesi ve iyileştirilmesine destek sağladığı yerel toplumla ilişkiler yönünü de kapsar: özellikle spor derneklerine bağışlarla somut bir taahhütte bulunmuştur. , çocukların ve gençlerin eğitimsel gelişimi ve bilinçlendirme etkinlikleriyle bağlantılıdır. 2018 yılından bu yana, Olitalia’nın elektrik satın alımı yenilenebilir kaynaklardan (“Menşe Garantisi” sertifikası ile garanti edilmektedir) ve toplam 377,85 kW güç sağlayan iki fotovoltaik sistemden sağlanmaktadır: fotovoltaik kaynakla üretilen her Kw, 0,25 kg petrol yanmasını önler 0,3-0,7 kg CO2 emisyonunun atmosfere salınmasını önlüyor.

Kasım 2018’den itibaren üretim tesisindeki lambaların LED sistemiyle değiştirilmesi süreci başladı ve bu süreç daha sonra depo ve ofisleri de etkiledi. Üretim tesisinin tüm sistemleri, üretimi optimize etmeye olanak tanıyan “Yalın Üretim” metodolojisinin benimsenmesine ek olarak, enerji tasarrufu sağlayan (çalıştırma ve durdurma sistemleri, değişken hızlı motorlar, invertörler) yüksek verimli yazılım ve sistemlerle donatılmıştır. süreçler. 2019 yılından bu yana, makinelerden gelen ısı geri kazanılarak gaz tüketimi sınırlandırılarak, 2021 yılında çok düşük enerjiyle iklimlendirmeye olanak sağlayan evaporatif soğutucular kullanılarak yaz aylarında da soğutma sistemi sağlanan tesisin kışın ısıtılması sağlandı. tüketim .

2011’den başlayarak, PET şişelerin (tüm formatlar) üretimine yönelik hatların operasyonel yönetimindeki iyileştirme sayesinde, ön kalıp atıklarının miktarı yarıdan fazla azaltıldı ve 2013’te Evolution’da yeni bir şişeye geçiş yapıldı. bardak. Bu adım, hammadde tasarrufu ve lojistiğin optimize edilmesi açısından bir avantaj sağladı; Hatta formata bağlı olarak her palette %17’ye varan daha fazla şişe artışı yaşanıyor.

Olitalia, Çevre Bakanlığı tarafından tanınan ve misyonu piyasaya sürülen PET şişelerin kullanım ömrünün sona ermesini doğrudan yönetmek olan Gönüllü Konsorsiyum Coripet’e katılan ilk petrol şirketi oldu. 2018 yılında şirketin çevresel etkisini daha da azaltmak amacıyla “Artık Plastik Yok” projesi hayata geçirildi. 2022’den itibaren Olitalia markası altındaki tohum yağı ve kızartma ürünleri serisinin tüm bir litrelik şişeleri, İtalyan kontrollü Coripet tedarik zincirinden %100 geri dönüştürülmüş gıdada kullanılabilir plastik (R-Pet) ile üretilecek ve bu da yaklaşık olarak bir fayda sağlayacaktır. Yıllık bazda 5,5 milyon 33 g’lık şişe ve yılda 45.000 kg’a denk gelen %85 plastik azaltımlı Frienn’s Bag-In-Box eko-paketi. Atıklarının yönetimini iyileştirmek için Olitalia, gıda hizmeti sektörüne yönelik eğitimler aracılığıyla Conoe ile işbirliği içinde kullanılmış yağ projesi de dahil olmak üzere bazı projeler başlattı.

Geleceğe (2023-2028) ilişkin hedeflere ilişkin olarak şirket, bir sürdürülebilirlik komitesi kurarak Sürdürülebilirlik Yöneticisi figürünü organizasyon şemasına dahil edecek ve paydaş katılımı projeleri yürütecek. Dahili sızma zeytinyağı tadım panelinin bakanlık akreditasyonunu başlatacak ve stratejik tedarikçiler için ESG kriterlerine dayalı bir denetim ve değerlendirme planı tanımlayacak. Sosyal açıdan bakıldığında Olitalia, bölgesel bir zeytin yetiştirme planının geliştirilmesi için Emilia-Romagna’nın tüm zeytin yetiştirme zincirini içeren zeytin yetiştirme odak grubunu koordine edecek. Ayrıca, şirketin refah planı, kadın çalışanlara yönelik profesyonel büyüme planı ve cinsiyet eşitliği yönetim sistemi uygulanacaktır.

Son olarak şirket, özellikle aşağıdakiler yoluyla çevreyi koruma taahhüdünü sürdürecektir: ana ürün gruplarından kaynaklanan CO2 etkisinin azaltılması; kullanılmış yağın doğru şekilde imha edilmesine ilişkin bir bilinçlendirme kampanyasının geliştirilmesi; “Artık Plastik Yok” projesinin uygulanması; herhangi bir enerji geri kazanım alanını tanımlamak için enerji değerlendirmesi; yaklaşık 900 KWh gücünde yeni bir fotovoltaik sistemin kurulumu ve “enerji topluluğu” projesinin fizibilitesinin değerlendirilmesi.