Plastiklerin kimyasal geri dönüşümü için Mantua demo çember bitkisinde versalis sunar

acromial

New member
Eni'nin kimyasal şirketi Versalis, bugün Mantua tesisindeki Mantua tesisinde karışık plastik atıkların kimyasal geri dönüşümü için yeni teknoloji sahibini sundu. Şirket tarafından biliniyorum, bu teknoloji aracılığıyla, mekanik geri dönüşümle tamamlayıcı olan karışık plastik atıkların, gıda ve farmasötik ambalajlarla temas için olanlar da dahil olmak üzere her bir uygulama için uygun yeni plastik ürünlerin yapılabileceği hammaddeye dönüştürülebileceğini belirtiyorum.

Hoop, İtalyan SRS hizmeti ve geliştirme mühendisliği şirketi ile ortak bir projeden doğdu, bu da yakıtlı yüke kıyasla maddenin geri kazanılmasında en yüksek teslimiyet ve yüksek esneklik seviyesine ulaşan yenilikçi bir teknoloji geliştirmeyi mümkün kıldı. Bu, polimerlerin özelliklerinin ölçülmesinde ve yapay zeka sistemleri aracılığıyla üretim süreçlerinin optimizasyonu ile birlikte yüksek bir piroliz reaktörünün termal performansla birleşimi sayesinde mümkün olmuştur.

Fabrika içinde yaklaşık 5.000 metrekarelik bir alanı kaplayan Hoop Technology tanıtım tesisinin inşası için şantiye, Ekim 2023'ün sonunda başladı ve inşaat aşamalarında, günlük ortalama 70 kişilik varlığı olan farklı uzmanlıklardan 25'den fazla şirketi içeriyordu. Son haftalarda, ilk üretim testleri başarıyla tamamlandı.

Sistem, 6 bin ton ikinci hammaddeyi yönetme yeteneğine sahiptir ve uygulamasını endüstriyel ölçekte doğrulamaya izin verecektir: Geçen Mart ayında Mimit ile imzalanan kimya ini-herealis'in dönüşüm planına ilişkin Anlama Mutabakat Zaptı'nın bir parçası olarak, aslında Sicily'de Priolo tesisinde 40 bin tonluk bir sistemin oluşturulmasıyla imzalanmıştır. Fizibilite çalışması zaten tamamlanmış ve yetkilendirme sürecinin başlaması için tasarım geliştirilmiştir.

“Bugün – Versalis'in CEO'su Adriano Alfani- We – Daireselliğe daha fazla somutluk ve değer veriyor, Versalis'in dönüşüm planının dayandığı ve açıldığımız kasnak sisteminin, işimizi, yeni endüstriyel girişimlere dönüştürmek için inovasyon yolunun kullanıldığı yolun bir sembolüdür.

SC-Hoop, sunulan 239 teklife karşı verilen tek İtalyan büyük ölçekli proje olan Mantua'daki Hoop teknolojisine dayanan gösteri sisteminin inşası için Versalis projesinin adıdır, 'AB inovasyon fonu' için Call 2023, Avrupa Komisyonu tarafından tahsis edilen bir fon, yenilikçi düşük karbon emisyon teknolojilerine adanmıştır. Patent ayrıca İş Bakanlığı tarafından seçildi ve İtalya'da hem başarılı İtalyan yenilikleri arasında hem 'Patentler İtalya' (Roma 2024'ten Mart 2025'e) ve Expo di Osaka'daki İtalya Pavilion'daki sergi için sergilendi.