“Pnaac ileriye doğru bir adımdır, şimdi uygulanması gerekiyor”

acromial

New member
İklim olaylarını önleme yolunda ilk adım. Birkaç yıl sonra, İklim Değişikliğine Uyum Ulusal Planı (İklim Değişikliğine Uyum Planı olarak da bilinir) PNACC): Enrico GiovanniniLetta ve Draghi hükümetlerinin eski bakanı (Altyapı için), ASviS'in (Sürdürülebilir Kalkınma İttifakı) kurucu ortağı ve bilimsel direktörü, SostenibileOggi.it'e Planın ışıklar ve gölgeler arasındaki temel adımlarını açıklıyor.

Profesör, Planın onaylanması gerçekten bu kadar önemli? “İtalya'nın, bu Planın hazırlanması gereken bunca yıldan sonra kendisini Pnacc ile donatmasının çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, 2 Ocak'ta onaylanan bu planın öncesinde hükümet tarafından halkın katılımı aşaması gerçekleşti. Sürdürülebilir Altyapı ve Hareketlilik Bakanı olduğum Draghi hükümetinin hazırladığı ve ASvIS dahil sivil toplumdan pek çok yorum alan taslak üzerine 2023 yılı başında göreve başlandı. “bir sürecin başlangıcı, artık sonraki adımları düşünmeliyiz”.

Atılacak ilk adım nedir? “Hükümet, PNACC tarafından öngörülen yönetim yapısını (Gözlemevi) hızla hayata geçirmeli ve ardından uygulamaya başlamalıdır.”

Röportajın tamamı SostenibileOggi.it'te