“Rakamlar toprak sağlığının durumu hakkında konuşuyor, şirketler ve kurumlarla yapılması gereken tartışmaları anlatıyor”

acromial

New member
“Bu benim Food&Science'daki üçüncü görevim ve buna her zaman çok dikkat ediyorum çünkü tarımdan bahsederken topraktan bahsetmek çok açık görünüyor, gerçekte durum böyle değil ve devlet açısından da rakamlara bakarsak Ülkemizdeki sağlık ve toprağın refah durumu konusunda rakamlar bize kesinlikle bilim camiası, iş dünyası ve yerel kurumların yanı sıra ulusal, Avrupalı kuruluşlarla kamusal bir tartışma başlatmamız gerektiğini söylüyor. ve bölgesel yasa koyucu, çünkü toprakta erozyon olgusu ve istikrarsızlık yaşanıyor ve ulusal toprakların yaklaşık %23-24'ünü oluşturan tarım arazilerini düşünürsek, sadece iklim değişikliğinin etkilerini değil, aynı zamanda mevcut doğal karbonun kaybını da yaşıyor. toprakta. Kuzeydoğudaki Po Vadisi bölgesi gibi ülkenin bazı bölgelerinde toprakta geçmişe göre daha fazla tuzlanma olayı yaşanıyor.” Bu nedenle, Temsilciler Meclisi Tarım Komisyonu başkan yardımcısı Maria Chiara Gadda, Mantua'da, Palazzo della Ragione'de, Syngenta küratörlüğünde ve Food & Science 2024'ün sekizinci edisyonunda gerçekleştirilen Açık Bilim – Topraktan doğan Yenileyici Tarım' sahnesinden doğrudan.

“Siyasi tarafta, belirli türdeki olayları önlemek için altyapı yatırımlarına ihtiyacımız var ve aynı zamanda şirketlerin en iyi ekim uygulamalarına ilişkin yaptığı çalışmaları da desteklememiz gerekiyor. Gadda şöyle açıklıyor: Birkaç yıl öncesine kadar CO2 konusu, tarımı emisyonlar açısından olumsuz etkisi olan bir konu olarak görüyordu – Bunun yerine, bugün tarımın nasıl her açıdan olumlu bir aktör olabileceğini göstererek bu eğilimi tersine çevirmeye çalışmalıyız. İklim değişikliğinin etkilerine ilişkin bakış açısının yanı sıra CO2'nin yakalanması ve çok derine gitmememize, daha fazla CO2 absorbe etmemize olanak tanıyan uygulamaların kullanılması: hem ulusal hem de toplumsal düzeyde ilginç bir bakış açısı olabilir, çünkü Çevresel kaldıraç, ama aynı zamanda ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik gibi yönler de var. Tarım dünyasının bu yöne gitmesini sağlayacak tüm yatırım ve uygulamalara politika da eşlik etmelidir” dedi. Gadda, konuşmasında ayrıca tarım, toprak koruma ve Avrupa Yeşil Anlaşması gündemine bağlılık konularına da değindi: “Ben Sürdürülebilirlik hedeflerinin sorgulanabileceğini düşünmüyorum çünkü bu bizim çıkarımızadır. Bölgenin ilk koruyucuları çiftçilerdir ve buna kesinlikle inanıyorum. Önemli olan geçişin nasıl yönlendirildiğini ve kimin pahasına olduğunu anlamaktır, ancak yalnızca bu da değil: bunu tarımsal işletmeleri kaybetmeden yapmalıyız, çünkü onları kaybetmek bölgeleri terk etmek anlamına gelir. Bu nedenle, Avrupa'daki tartışma tamamen burada: bir sistem yaratmak da bizim elimizde ve ben kurumsal düzeyler arasındaki sinerjiye çok inanıyorum”.