Rusyaların esir aldığı İngiliz savaşçılar Johnson’dan yardım istedi

Haris

New member
Devlet televizyonu Rossiya 24’e çıkarılan Shaun Pinner ve Aiden Aslin, Ukrayna’da gözaltına alınan Kremlin yanlısı siyasetçi Viktor Medvedçuk ile takas edilmek istediklerini söylemiş oldu.

48 yaşındaki Pinner, Johnson’a seslenerek, “Sayın Medvedçuk’un gözaltına alındığını anlıyorum ve ben ve Aiden Aslin’in Sayın Medvedçuk ile takas edilmesini istiyorum.” dedi.

Kendilerine âlâ davranıldığını kaydeden Pinner, “Yemek ve su veriliyor lakin nitekim söyleyebileceğim tek şey, Sayın Medvedçuk’un karşılığında kendi adıma ve Aiden Aslin ismine bize yardım etmeniz için yalvarmak.” tabirini kullandı.

2015’te YPG/PKK saflarında yer alan 28 yaşındaki Aiden Aslin da “Boris Johnson, söylemiş olduği üzere İngiliz vatandaşlarını hakikaten önemsiyorsa yardım edecektir.” diye konuştu.

Bu ortada İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Mariupol kentinde savaşırken esir alınan Shaun Pinner ve Aiden Aslin’in ailelerine takviye sağladıklarını lakin Ukrayna’da bilgi edinme yahut konsolosluk takviyesi verme konusundaki imkanlarının sonlu olduğunu bildirdi.

Ukrayna’da gözaltına alınan Rusya yanlısı ana muhalefet partisi Ömür İçin Muhalefet Platformu’nun önderi Viktor Medvedçuk da Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy’den kendisinin Mariupol’daki siviller ile takas edilmesini istemişti.

Putin’in kızının vaftiz babası olduğu da öne sürülen Medvedçuk, Mayıs 2021’de devlete ihanet kuşkusuyla konut mahpusu cezası almıştı. Ülkedeki savaşın başlamasının akabinde mesken hapsinden kaçtığı argüman edilen Medvedçuk’un çabucak sonrasında gözaltına alındığı açıklanmıştı.

KAYNAK: AA