Şefkat Eli Derneği: İdlib’de 100 aileye briket konutlar teslim edildi

Haris

New member
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği tarafınca düzenlenen konut projesinin ismi Şefkat Konutları olarak anılıyor. Suriye’de 2011 yılından beri yaşanan iç savaş, ülkenin biroldukça noktasında çok önemli barınma problemleri meydana getirmişi. Bilhassa savaşın tesirlerinin azalmasıyla beraber İdlib üzere büyük kentlere geri dönüşün başlamasıyla bölgedeki barınma sorunu fazlaca daha artmıştı. Bu kapsamda İdlib halkının kederine derman olmayı hedefleyen Şefkat Eli Derneği, toplamda 100 adet konutu muhtaçlık sahibi ailelerle buluşturdu.

PROJEDEKİ MESKENLER 1+1 VE 55 METREKARE

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği tarafınca hayırseverler sayesinde düzenlenen İdlib konut projesinde yer alan 100 konutta bir ailenin muhtaçlığı olabilecek tüm ayrıntılar düşünülmüş. Tam teçhizatlı olarak tasarlanan projedeki meskenler 1+1 ve 55 metrekare. Bir ailenin çarçabuk barınma gereksinimini karşılayacak olan briket konutlarda; mutfak, banyo, tuvalet ve yatak odası üzere hayat alanları bulunuyor. Bölge halkının daha insani kaideler altında yaşamasını sağlamak emeliyle geliştirilen projenin İdlib’de yaşanan konut meselesine değerli ölçüde merhem olması bekleniyor. Öte yandan derneğin bağışçılar vasıtasıyla İdlib başta olmak üzere Suriye’de yaşanan konut krizini çözmeye yönelik projelerine devam edeceği belirtildi.

İDLİB’DE SAVAŞTAN ARTA KALAN YARALARA MERHEM OLACAK

Suriye iç savaşı birfazlaca drama niye olmuştu. Son olarak savaşın şiddetinin azalmasıyla birlikte yurtlarına dönmeye başlayan Suriyeli vatandaşlar için konut krizi patlak vermişti. Çadır kentlerde ömürlerini büyük bir dram içerisinde sürdürmeye çalışan Suriyeliler için Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, konut krizini çözecek yardım kampanyaları düzenlemeye devam ediyor. 100 adet muhtaçlık sahibi aile için İdlib’de gerçekleştirilen ve sahiplerine teslim edilen konutların yanı sıra dernek, yeni projelerle bölgeye yardım yapmaya devam edecek. Şefkat Eli Derneği’ne, resmi web adresi üzerinden hayırseverler bağışta bulunabiliyor.