Doğrudan çekilmeler, arazinin yoğun tüketimi, on yıllık aşırı inşaat süreci, rezervuarların eksikliği ve genel olarak drenajı teşvik eden doğal mühendislik çalışmaları. Su tahliyesi sürüyor Albano GölüRoma yakınlarındaki Castelli Romani bölgesindeki volkanik göl. Çevre koruma örgütünün Facebook gönderisinde belirtildiği gibi 'Sürdürülebilir Grottaferrata'Albano Gölü 39 yılda altı metre kaybetti: Her 12 ayda ortalama 15 santimetre civarında. SostenibileOggi Giancarlo Della, “Bölgedeki yeraltı su kaynaklarının durumuyla ilgilendim ve Albano Gölü sorunu ortaya çıktı, Ekim 2022'de salınımları değerlendirmek için ev yapımı bir hidrometreyle ölçümler yaptım, bir takvim yılında 28 santimetre kayıp” dedi. Grottaferrata Sostenibile'nin kurucusu ve belediye idaresinin Sürdürülebilir Kalkınma delegesi Monica, bu görevi iki yıl önce seçilen belediye başkanı Mirko Di Bernardo'dan aldı.
Geçtiğimiz sonbaharın özellikle yağışlı ilk kısmı bile Albano Gölü'nün akiferinin yükselmesine neden olmadı. “Seviyenin daha da düştüğünü fark ettim, araştırdım ve daha sonra bazı gazete makalelerinde bildirildiği gibi, Acea, Eni (bölgedeki bir yapı için) gibi şirketler tarafından ve ayrıca Vatikan (için) tarafından da doğrudan para çekme işlemlerinin yapıldığını keşfettim. Papalık Villaları): Bu, Albano, Ariccia ve Castel Gandolfo Belediyelerine ikmal için saniyede 300 litrelik çekim demektir. Günde neredeyse 26 bin metreküp”.
Sürdürülebiliroggi.it'teki kapsamlı derinlemesine analiz
Geçtiğimiz sonbaharın özellikle yağışlı ilk kısmı bile Albano Gölü'nün akiferinin yükselmesine neden olmadı. “Seviyenin daha da düştüğünü fark ettim, araştırdım ve daha sonra bazı gazete makalelerinde bildirildiği gibi, Acea, Eni (bölgedeki bir yapı için) gibi şirketler tarafından ve ayrıca Vatikan (için) tarafından da doğrudan para çekme işlemlerinin yapıldığını keşfettim. Papalık Villaları): Bu, Albano, Ariccia ve Castel Gandolfo Belediyelerine ikmal için saniyede 300 litrelik çekim demektir. Günde neredeyse 26 bin metreküp”.
Sürdürülebiliroggi.it'teki kapsamlı derinlemesine analiz