Sürdürülebilirlik, Alessi (WWF): “Düşük etkisi nedeniyle sürdürülebilir palm yağı sertifikası bir önceliktir”

acromial

New member
“Uzun süredir ciddi ormansızlaşma sorunlarına neden olan palm yağı gibi karmaşık bir ürünün sertifikasyonu bugünün önceliği. Sürdürülebilir ve ormanları etkilemeyen palm yağına ihtiyacımız var. Palmiye yağı aynı zamanda çok iyi bir ürün. Birçok uygulama alanı nedeniyle ancak ormanlar üzerinde etkisi olduğundan bu ürünün sürdürülebilir bir şekilde üretilmesine ihtiyacımız var.” Bu, WWF İtalya Sürdürülebilirlik Başkanı Eva Alessi tarafından Avrupa Sürdürülebilirlik için İnovasyon Zirvesi kapsamındaki “Etki için Ortaklık” toplantısının oturum aralarında ifade edildi.

“Bugün palm yağını boykot etmenin hiçbir anlamı yok, diye açıkladı – çünkü bu ürünün büyük bir avantajı var: Palm yağının çok verimli bir bitki olması ve çok küçük bir yüzey alanında üretim yapabilmesi. İhtiyaç duyulan şey, şirketlerin bugün sertifikalandırma ve sürdürülebilir sertifikasyondan elde edilen palm yağını satın alma taahhüdünde bulunmasıdır; aynı zamanda tüketiciler açısından da yalnızca gerçekten sürdürülebilir bir palmiye yağına sahip olan şirketleri seçmek için etiketleri okumayı öğrenin. sertifika yolu”.

“WWF, üretim sürecinin özellikle önemli olduğu ve erdemli örnekler ve erdemli üretim yöntemleri getirmenin öncelikli olduğu birçok sertifikasyon sürecine katılıyor” diye devam etti. Sürdürülebilir palm yağı konusunda bile, çevresel taleplerde çıtayı destekleyen ama her zaman çok yüksek tutmaya çalışan, Kritik Dost olarak adlandırılan şeyin tanımı ve uygulanması yolunda olmuştur. gelecekte de her zaman sürdürülebilir kalacak bir üretim için.” diye sözlerini tamamladı.