Sürdürülebilirlik, Mühendislik Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacıları arasında

acromial

New member
Şirketler ve kamu idarelerine yönelik süreçlerin dijitalleştirilmesinde lider İtalyan şirket Engineering, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin yerel ağı olan BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Ağı İtalya tarafından hazırlanan ve şirketlere yönelik ‘İnsanlar ve toplum için İşletmeler’ Manifestosu’nu imzaladı dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi. Maximo Ibarra liderliğindeki şirket, Manifesto’yu imzalayarak, tedarik zincirinde ve faaliyet gösterdiği topluluklarda da uzun vadeli değer yaratmak amacıyla kurumsal stratejilerinde sosyal boyutun rolünü güçlendirmeye kararlıdır.

Maximo Ibarra, “Geçen yıl Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne katıldık ve bugün, sorumlu ve kapsayıcı işletmeyi ileriye taşıma taahhüdümüzü teyit etmek amacıyla insanlar ve toplum için iş manifestosunu imzalayarak bir adım daha ileri gitmekten gurur duyuyoruz”, yorumunu yaptı. Mühendislik CEO’su “İnsanların yeteneklerine güçlü bir şekilde odaklanan bir şirket olan Mühendislik’te, her teknolojik evrimin toplulukların yaşamını iyileştirmesi, basitleştirmesi gerektiğine inanıyoruz ve her gün ESG değerlerine dikkati tekliflerimize entegre etmek için çalışıyoruz. dijital aracılığıyla yaygın bir büyüme modelini destekleyen çözümlere olanak sağlıyoruz” diye devam etti.

Son yıllarda Mühendislik, sosyal alanda önemli sonuçlar elde etti: Kadınların yönetim pozisyonlarındaki varlığını (+%7) ve 30 yaşın altındaki genç yeteneklerin varlığını (+%19) artırdı ve yaklaşık 33.400 kadın istihdamı sağladı. BT ve Yönetim Akademisi aracılığıyla günlerce eğitim. Bu dahili sonuçlara, San Patrignano Topluluğu’ndan 100’ün üzerinde kız ve erkek çocuğuna yönelik dijital eğitim kursları, kendi topluluğunun açılışı gibi Grup tarafından geçtiğimiz yıl içinde gerçekleştirilen topluluk yararına birçok girişim de eklenmelidir. STEM becerilerine sahip Ukraynalı mültecileri işe almak.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin, sorumlu iş uygulamaları yoluyla Birleşmiş Milletler’in amaç ve değerlerini destekleme konusunda küresel iş topluluğuna rehberlik etme ve destekleme yetkisine sahip özel bir girişimidir. 162 ülkede ve 69 yerel ağda bulunan 20.000’den fazla şirket ve 3.000’den fazla kar amacı gütmeyen imzacıyla, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi dünyadaki en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimidir.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, İtalya’da, gayrı resmi bir grup olarak on yıllık faaliyetin ardından 2013 yılında Vakıf olarak kurulan BM küresel kompakt ağı Italia (UNGCN Italia) aracılığıyla faaliyet göstermektedir. İtalyan Ağı, kurumsal diyalog, bilgi üretimi ve iyi sürdürülebilirlik uygulamalarının yaygınlaştırılması yoluyla her şeyden önce BM küresel sözleşmesini ve onun on ilkesini teşvik etmek için çalışmaktadır. Ayrıca, Birleşmiş Milletler tarafından 2030 için belirlenen sürdürülebilir kalkınma hedeflerini (sDG’ler) ilerletmeye de kararlıdır. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne 600’den fazla İtalyan şirketi ve kar amacı gütmeyen kuruluş katılmaktadır.