Tarımsal gıda ve sürdürülebilirlik, 2030’a doğru yol haritası

acromial

New member
Tarımsal gıda tedarik zinciri, Gündem 2030’un belirlediği hedeflere doğru ilerliyor. Avrupa kurumlarının, ulusal kurumların, gıda tedarik zincirinin ve akademik dünyanın temsilcileri bir araya geldi EkodünyaYeşil ekonomiye ve ekolojik geçişe adanan etkinlik, Riminifiera’da yarına kadar devam edecek.

Böylece üretim ve tüketim modellerini iyileştirmek ve daha döngüsel gıda zincirleri ve ekonomileri yaratmak için gerekli sistemik eylemlerin ana hatlarını çizebildiler. İnovasyon alanlarının belirlendiği toplantı, uzun vadeli vizyon yaklaşımıyla gıda güvenliği, izlenebilirlik ve kalite yönetim sistemini merkeze alan oturumlara dönüştü.

İşte toplantılarda ele alınan konular:

Tarım-gıda sistemlerinin sürdürülebilirliği ve rekabet edebilirliği için inovasyonMassimo Iannetta, Enea ve Cluster CL.AN ve DG Sante ve Avrupa Komisyonu birim başkan yardımcısı Anastasia Alvizou ile birlikte. Oturumda, gıda sistemini sürdürülebilir kılmak için ‘üreticiden sofraya’ ilkesine dayanan Avrupa Yeşil Anlaşması’nın ana hatlarını çizdiği ‘tarladan sofraya’ stratejisi anlatıldı.

sürdürülebilirlik ölçümü: Siena Üniversitesi’nden Angelo Riccaboni ve AB biyoekonomi gençlik elçisi Stefano Bertacchi, PNRR Agritech projesinin ana sonuçlarını sundular

üretken dünyaaynı adı taşıyan tarım şirketinden Piero Mastroberardino, Aboca Group’tan Jacopo Gabriele Orlando, Sipo srl’den Massimiliano Ceccarini, Carapelli Firenze SpA’dan Bruno Seabra ve Prealpi SpA’dan Giovanni Prevosti’nin katılımıyla

Sonunda, tedarik zinciri kahramanları arasındaki karşılaştırma: Federdistribuzione başkanı Carlo Alberto Buttarelli, Federalimentare başkan yardımcısı Giangiacomo Pierini ve Confagricoltura başkanı Massimiliano Giansanti.