Toro (Nissan), üreticiler elektrikte geri adım istemiyor, 2030 hedefine hazırız

acromial

New member
COP28’i yerle bir eden fosil yakıtların geleceğine ilişkin tartışmada, “otomobil üreticileri bizden hiçbir şekilde geri dönmemizi istemiyor: Acea’nın bir numarası rolündeki Luca de Meo, şu anda bunun ne kadar zor olduğunu hatırladı Yıllarca araştırma ve geliştirmeye yatırım yaptığımız ve milyarlarca avroluk yatırım yaptığımız elektrifikasyon konusunda ilerlemek yerine geri dönmek istiyoruz.” Nissan Italia’nın başkanı ve CEO’su Marco Toro, Roma’da mobilitenin geleceği konulu Unrae etkinliğinin oturum aralarında Adnkronos’a bunun altını çiziyor.

“İnşaatçılar ve kurumlar olarak, teşviklerle birlikte verilmesi gereken bir geçişe rehberlik etmek için ortak çaba göstermeliyiz: bugün tahsis edilmemiş fonlar var, değişikliklerin yapılması gerektiği açık.” “Örneğin, İspanya gibi pazarlarda elektrikli modelleri teşvik etmek için 35 bin avroluk bir limit yok; bu tavanın yükseltilmesi gerekiyor. Ancak Nissan gibi biz de kamu teşviklerine eklenen 3500 avroluk bir limit koyuyoruz” diye hatırlıyor. “.

Toro, “Nissan’ın yatırımları 2050 yılına kadar karbon nötrlüğe doğru ilerlemeye yönelik. Bu, bugün Unrae konferansından da ortaya çıktığı gibi, İtalya’nın ana ekonomilerle karşılaştırıldığında elektrik konusundaki trendin tersi yönde ilerlemesine rağmen, bu bizim yönlendirmemiz gereken bir yol” diye açıklıyor. bu biraz daha anlamlı.”

Avangard rolüyle güçlendirilen (“2010’da Leaf’imiz Yılın Otomobili ödülünü kazanan ilk elektrikli otomobildi” diye anımsıyor) Nissan, Toro’nun küresel bir şirket olarak “küresel seçimler yapması gerektiğini” açıklıyor: Şu ya da bu hükümetin pozisyonuna göre, Avrupa’da 2030 yılına kadar yalnızca %100 elektrikli otomobil satacağımızı duyurduk. Bu, hükümet sübvansiyonları olmadan, ekonomik açıdan da sürdürülebilir olan bir geçişten geçen, önceden tanımlanmış bir endüstriyel stratejidir. “.

Nissan Italia’nın CEO’su, günümüzde tüketici tercihlerinde maliyet faktörünün ne kadar önemli olduğunun yanı sıra markanın bu durumun üstesinden gelmeye nasıl kararlı olduğunu da vurguluyor: “Günümüzde elektrikli otomobiller pahalı ve yeterli şarj noktasına sahip değil. 2030 yılında Elektrikli otomobilin tüketiciye maliyeti, içten yanmalı motorlu otomobille tamamen aynı olacak ve bu, yalnızca daha büyük bir üretim hacmiyle değil, aynı zamanda mevcut olanlardan %70’e kadar daha düşük maliyetli katı hal pilleri gibi teknolojilerin geliştirilmesiyle de başarılabilir: 2024’te pilot üretim tesisini faaliyete geçireceğiz ve üretim döngüsündeki iyileştirmelerle birlikte birkaç yıl içinde elektrikli otomobil ile içten yanmalı otomobil satın almanın maliyeti eşdeğer olacak. daha düşük bakım ve yakıt maliyetleri”, yani yeniden doldurma.

“2030 için kendimize güvenebileceğimizi düşünüyorum”: Bu arada sözlerini şöyle tamamlıyor: “Nissan, şarj altyapısına ihtiyaç duymayan, tek şarjla 1000 km’den fazla yol kat edebilen, fişi olmayan elektrikli bir araç olan e-Power’a odaklanıyor.” dolu tank”.