“Tüketim modelimizi değiştirmemiz gerekiyor”

acromial

New member
Tarım-gıda sektöründe sürdürülebilirlik için “ana temanın tüketim modelini değiştirmemiz olduğu ikinci yarı başlıyor”. Bu, Fruttagel'in başkanı ve CEO'su Stanislao Fabbrino tarafından bugün Milano'daki Palazzo Reale'de gerçekleştirilecek olan İnsan ve Yeşil Perakende Forumu'nun 2024 edisyonunda konuşan tarafından söylendi.

“Biz tüketime dayalı bir toplumuz ve gezegenin kaderini tersine çevirmek için gereken değişim yönünde ilerlemenin tek yolu, doğrusal bir modelden hareket ederek, düşük fiyatlara dayalı, tüketim modelini değiştirmektir. Fabbrino, israfı hesaba katarak, doğru fiyata dayalı ve atık yönetimini optimize eden yenileyici, döngüsel bir modele geçiş yaptığını açıkladı ve şunu da kabul etti: “Bütün bunların büyük bir zayıflığı var: Fiyat süresi basit bir sürdürülebilirliktir, çünkü şu şekilde kafiyelidir: Verimlilik, ikinci yarı ise kâr ile şirketin amacı arasında denge kurulması gereken bir dönemdir. Hassas damarlara burada dokunuyoruz çünkü sürdürülebilirlik teması kârı etkilediğinde belli ki bir döneme giriyoruz. farklı mantık”.

Her ne kadar büyük ölçekli perakende ticaretin büyük bir rolü olsa da, ki buna teşekkür etmeliyiz, gıda ve ürünlerin değerinin temsil edilmediği mantığından uzaklaşsak bile ikinci yarının başlayacağı açıktır. sadece fiyata göre. Bu nedenle fiyata diğer değer unsurlarını atfetme yeteneğine sahipsek, tüketicinin daha bilinçli bir seçim yapmasına yardımcı olabiliriz”. CEO, sürdürülebilirliğin “ikinci yarısı” olarak adlandırdığı şey için “anahtar kelimenin 'denge' olduğunu” söyledi. .