Ukrayna’da Marçenko, Erdoğan’dan yardım istedi: Çok büyük otoriteye sahipsiniz

Haris

New member
Türkiye Rusya-Ukrayna krizinin tahlili için en kritik arabulucu olmayı sürdürüyor… Ukrayna’da gözaltına alınan Muhalefet Platformu – Ömür İçin Partisi’nin önderi Viktor Medvedçuk’un eşi Oksana Marçenko, muhalif siyasetçinin özgür bırakılması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Oksana Marçenko, şahsi Youtube hesabından bir bildiri yayınladı. “Çok saygıdeğer Erdoğan” hitabıyla başladığı iletisinde Marçenko, Viktor Medvedçuk’un eşi olduğunu belirterek şunları söylemiş oldu:

“Ben muhalif lider Ukrayna milletvekili Miktor Medvedçuk’un eşi Oksana Marçenko, yardım talebiyle size başvuruyorum. 12 Nisan’da eşim, Zelenski’nin şahsi talimatı üzerine Ukrayna Güvenlik Servisi tarafınca hukuka alışılmamış biçimde gözaltına alındı ve şu anda hukuka alışılmamış biçimde bilinmeyen bir yerde rehine olarak tutuluyor. Dava evvel siyasi bir davada eşimi mahkûm etmeye çalıştılar. Eşim hiç bir kanunu ihlâl etmedi. Eşimin başına gelen ve gelmeye devam eden her şeyi, Ukrayna devletinin yasal temellerine ve milletlerarası hukuk normlarına büsbütün ters. Eşimin zorla alıkoyulmasını terörün tezahürü olarak görüyorum.”

Rus Sputnik yayın kuruluşunun aktardığı habere nazaran; Marçenko yardım davetine şu biçimde devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanı, siz barışçıl diyalogdan yanasınız. Ülkem Ukrayna’nın dostu olduğu olduğunuzu biroldukca defa lisana getirdiğiniz. Rusya’nın da dostusunuz. Bunan inanıyorum. Türkiye’de “İyi dost kara günde belirli olur” derler. Ailem, ben, Viktor’la olan çocuklarımızın başına bu kara gün geldi. Viktor’un hayatı için hayli korkuyorum. Çok büyük bir otoriteye sahipsiniz, size hürmet duyuyorlar ve sizi dinliyorlar.”

Ukrayna parlamentosunda Rusya yanlısı olarak bilinen Ömür İçin Muhalefet Partisi’nin Lideri Viktor Medvedçuk, hakkında “vatan ihanet” teziyle görülen davada mesken hapsine çarptırılmıştı. Medvedçuk, 13 Nisan’da düzenlenen özel operasyonla yakalanmıştı.

Oksana Marçenko bu konuşmasının sonunda Medvedçuk’un kurtarılması için Erdoğan’dan nüfuzunu kullanımını istedi.