“Vatikan ön planda, çevre ve enerji tasarrufu konusunda örnek oluyor”

acromial

New member
“Bir sonraki adım Vignaccia depoları, Müze girişinin iki katı büyüklüğünde ve halihazırda inşaatı devam ediyor, 2025 yılının ilk aylarında tamamlanacak, önümüzdeki dönemde iki katı enerji üretecek. yıl; ayrıca Vatikan şehri Laudato Si sınırları içinde bazı evlerin çatılarının bir kısmına elektrikli şarj istasyonlarının inşası ve buna imkan veren başka projeler de var''.

Vatikan Valiliği Altyapı ve Hizmetler Müdürü Salvatore Farina, Vatikan Müzeleri'ndeki Cortile delle Corazze'nin yeni fotovoltaik cam çatısının açılışında. ''Tüm Valiliğimiz ve özellikle benim yönetimim, uluslararası düzeyde geliştirilen taahhütler doğrultusunda Net Sıfır'a yönelen bu projeleri yürütüyor''.

''Bu santralin yıllık gücü 135 kW, 274 kWh, diğer santral ise bunun iki katını üretecek. Yani adım adım 2030 ve ardından 2050 taahhütlerine doğru ilerliyoruz ama şimdiden iyi bir konumdayız. Vatikan şehri ön plandadır, örnek teşkil etmektedir ve bu nedenle çevreye saygı, enerji tasarrufu konusunda doğru yoldadır''.

''Gerçekten karmaşık olan, çok özel, hassas yapılar olan, çok hassas alanlarda duran ve dolayısıyla yaratılması çok karmaşık olan bu projeleri Acea-Areti teknisyenleriyle birlikte büyük bir uyum içinde geliştirdik. Bu rekor sürede başarıldı ve bunun bir ekip çalışması olduğunu söylemeliyim.”