Yağmur ormanlarında kuş gözlemcisinin en büyük düşmanı: kayıtsızlık – Bilim Gazette

Mustafa

New member
CAMP 41, Brezilya — Bilim Amazon Yağmur Ormanı Dalışı, Nick Kowalske'ye kayıtsızlığın tehlikelerini hatırlattı.

Bu yaz David Rockefeller Latin Amerika Çalışmaları Merkezi (DRCLAS) tarafından düzenlenen 10 günlük yoğun araştırma ve eğitim boyunca, kıdemli bütünleştirici biyoloji yoğunlaştırıcısı Brezilya'nın Amazonas eyaletini keşfederken 121 türü tespit etti ve tanımladı. Öne çıkan özellikler arasında tamamı eBird.org'da belgelenen toko tukan, kırmızı gagalı alaca tanager ve neotropik karabatak yer alıyor.

Uzun süredir kuş gözlemcisi olarak, kuş yaşamının bolluğu karşısında şımartılmanın kolay olduğunu biliyordu. Yazın başlarında São Paulo yakınlarındaki Instituto Terra Luminous'ta DRCLAS biyoçeşitlilik stajını tamamlayan Kowalske, “Kendimi sık sık 'Ah, bu sadece bir karabatak' derken yakalıyorum” dedi. “Ama ortak şeyler konusunda heyecanlı kalmaya çalışıyorum.”

Bölgenin biyoçeşitliliği konusunda keskin bir bakışa ve daha da keskin bir zekaya sahip olan Dallas yerlisinin bilgisi, dürbünü olan herkes için bir değer olduğunu kanıtladı. Bir kısmı birkaç yaz önce Ekvador'da gönüllü olarak çalışırken satın alındı. Bazıları da büyük yolculuktan önce Amazon'daki kuşların yaşamı üzerine araştırma yaparak geldi.

Ancak ekolojik eğitimi çok daha erken başladı. Kowalske, “Her şey ben 4 ya da 5 yaşımdayken başladı” dedi. “Her gece annemi oturup benimle 'Hayvanlar Ansiklopedisi'ni okuturdum.”

Salata İklim ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü'nün ortak sponsorluğunda düzenlenen Ağustos ayındaki yoğun etkinlik, Amazonas Eyalet Üniversitesi (UEA) ve Academia Amazônia Ensina'nın yardımıyla DRCLAS Brezilya Ofisi tarafından düzenlendi. Bilim'dan ve Güney Amerika'daki üniversitelerden yirmi bir öğrenci ve genç akademisyen, Amazon'un güzelliği, iklimi, ekonomisi ve halk sağlığı sorunları hakkında yerel halktan bilgi alırken dünyanın en çeşitli biyomunu keşfetti.

Kuş severler, grubu eyaletin başkenti Manaus'un eteklerinde geniş bir doğa tarihi müzesi ve yağmur ormanı rezervi olan Museu da Amazônia'daki (Musa) 48 metrelik gözlem kulesinin tepesine çıkaran Birinci Günden memnun kaldılar. Amazonas'tan.

MS '18, Ph.D. Nicholas Arisco, “Gölgeliğe bakıp her yerde uçan tukanlar ve papağanları görmek çok saçmaydı” dedi. '23, Bilim TH Chan Halk Sağlığı Okulu'nda doktora sonrası araştırmacı, suya dalma sırasında kuş gözlemciliği yapmakta zorlandı.

Ayrıca, Manaus'un yaklaşık 70 mil kuzeyinde bulunan, uzak bir araştırma istasyonu ve korunmuş yağmur ormanı parçası olan Camp 41'de iki gecelik konaklama da unutulmazdı. Organizma ve Evrimsel Biyoloji Bölümü profesörü ve başkanı ornitolog Scott V. Edwards'a göre gezinin en iyi anı, yemekhanenin üzerine tüneyen sarı başlı bir akbabayla ilgiliydi.

Karşılaştırmalı Zooloji Müzesi'nde ornitoloji küratörü olarak da görev yapan Edwards, “Ben nadir görülen şeylerle pek ilgilenmiyorum” diye açıkladı. “Ben daha çok iyi bir görüş elde etmeyle ilgileniyorum.”

Camp 41, kuş cıvıltısı hayranları için özellikle mükemmel olduğunu kanıtladı. Grubun bölgedeki ev sahibi ve aynı zamanda Brezilya Ulusal Amazon Enstitüsü'nün ekoloji fakültesi üyesi olan ornitolog Mario Cohn-Haft, “Burada ormanda bir şeyler görmek çok daha zor, ama sadece dinlemek eğlenceli” dedi. Manaus'ta Araştırma (INPA).

Katılımcılar bir sabah şafaktan önce piknik masalarında toplandılar ve Cohn-Haft mavi taçlı motmot'un alçak perdeli yuha sesini hemen fark etti. Güneş yükseldikçe koro, Cohn-Haft'ın kulağıyla tanımladığı diğer birçok kişinin yanı sıra siyah rahibe kuşunu, kırmızı gagalı ağaç sürüngenini ve kestane sağrılı ağaç sürüngenini de içerecek şekilde büyüdü.

O gece, “Bugün 50'den fazla kuş türünün sesini duyduğumuza eminim” dedi.

Kamp 41'de Kowalske, üç çeşit manakin, kırlangıç kuyruklu uçurtma ve yuvasında yavrusu olan bıyıklı sinekkapanın da aralarında bulunduğu 40'tan fazla türü çetelesine ekledi. Edwards, “Nick'i kendi ortamında görmek harika” dedi. “Çok etkilendim.”

Bıyıklı bir sinekkapan.

Fotoğraf: Nick Kowalske

Kowalske'ye göre en iyi kuş gözlemciliği, Rio Uatuma'daki çevre dostu zanaatkarlar ve yetiştiricilerden oluşan küçük bir topluluk olan São Francisco das Chagas do Caribi'de bulundu. Kowalske, “Evlerin arasında kısa avuç içi halinde göz hizasında kırmızı ve yeşil papağanlar gördük” diye hatırladı. “Muhteşem bir kuşun kesinlikle harika bir manzarasıydı.”

En büyük sürprizi Kamp 41 yakınındaki kırsal bir okul binasının yanında gerçekleşti. Kowalske ve Arisco, birkaç yeşil aracari ve bir kanal gagalı tukan da dahil olmak üzere bir tukan sürüsünün bulunduğu bazı açaí ağaçlarına daha yakından bakmak için taşındılar.

Sonra Arisco ağaçların tepelerindeki çok daha küçük bir yaratığa işaret etti.

Kowalske bunun ne olduğu sorulduğunda ilk başta omuz silkti. “'Ah, bu başka bir sinekkapan' dedim” diye hatırladı sırıtarak. “Gerçekten bakmadım bile. Ve kayıtsızlık kötüdür… o yüzden bunu yapma.”

Kowalske, Nikon DSLR makinesiyle yakınlaştırdığında bunun, koyu mor bir tutam olarak adlandırılan nadir ve “efsanevi bir görüntü” olduğunu fark etti. Kuş en son 1987 yılında Cohn-Haft tarafından kuş izleme stajı için geldiği Kamp 41 civarında tespit edilmişti.

Kowalske, “Bu kuşlar esas olarak Guyanalar ve Surinam'dan biliniyor, ancak artık menzillerinin daha güneye kadar uzandığını biliyoruz” dedi. “Gölgelikteki küçük bir kuş olsa bile bunu görmek çok güzeldi.”

İlgili hikaye

• Raíssa Rainha (sağdan), Letícia Carvalho Silva ve Dariana González Aguilar Amazon Yağmur Ormanı'nda ilerliyorlar.

Bilim ve Teknoloji
    İklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir cepheye yolculuk

Amazon etkileşimi ortaklıkları teşvik ediyor, öğrencilere ve araştırmacılara ekonomik güvenliğe yönelik tehditleri ve Dünya ısınırken yağmur ormanlarının çevresini derinlemesine inceleme imkanı sunuyor

Video formatı
    Video uzun okuma