İran’da okullar tatil edildi, uçuşlar iptal!

Haris

New member
İran’ın resmi haber ajansı İRNA’ya nazaran, Tahran Eyaleti Eğitim Genel Müdürlüğü, soğuk hava ve don niçiniyle Rudehen ile Demavend’de tüm eğitim kademeleri için okulların tatil edildiğini deklare etti.

Eyaletin Firuzkoh kentindeki okulların eğitim durumu için ise saat 06.00’dan evvelki hava durumuna nazaran karar verileceği aktarıldı.

Başkent Tahran’da bulunan Mehrabad Havalanının kimi uçuşları, varış noktalarındaki kar ve sisli hava niçiniyle iptal edildi.

Rezevi Horasan eyaletinin Meşhed ve kimi kentlerindeki ilkokulların yanı sıra Erdebil eyaletinin birtakım bölgelerindeki okul öncesi ve ilköğretim okullarının tatil edildiği belirtildi.

Rezevi Horasan Kızılayından yapılan açıklamada, Meşhed’de kar fırtınası niçiniyle yaklaşık 1000 aracın yolda mahsur kaldığı, kurtarma takımlarının 3 kilometrelik yolu açarak vatandaşlara yardım ettiği açıklandı.

Öte yandan, yetkililer, ülkenin kuzey bölgelerine seyahat edecek şoförlere, buzlanma niçiniyle, sürat yapmamaları ve gerekli olmadıkça yola çıkmamaları ihtarında bulundu.

KAYNAK: AA